Champions League: Disse lagene går til finalen

22/04/2018

Det er tid for semifinaler i Champions League, og vi spår hvilke klubber som går til finalen i Kiev 26. mai.

Etter noen heseblesende kvartfinaler, er det endelig klart for semifinaler i verdens mest prestisjefylte klubbturnering. Av de fire gjenværende lagene, var det kanskje Liverpool og Roma som imponerte mest i kvartfinalen, og de to møter hverandre, først på Anfield tirsdag kveld og så på Olimpico neste onsdag. Den andre semifinalen er en vaskeekte klassiker mellom to av kontinentets mestvinnende klubber i Europa. Det var faktisk også bare disse to som innfridde vårt tips om å avansere til semifinalen, og nå prøver vi igjen.

Liverpool – Roma (55% - 45 %) - 24. april og 2. mai
Liverpool imponerte stort ved å slå årets Premier League-mestere Manchester City hele 5-1 sammenlagt i kvartfinalen. I 3-0-triumfen fikk de helrøde for alvor vist hvilket fort Anfield er i de berømte Europa-kveldene, og støynivået på Anfield kan meget vel bli en faktor også her. Liverpool spiller rett og slett fantastisk fotball når de er på sitt beste, og med et energisk og pulserende publikum i ryggen, vil de garantert prøve å gå i strupen på Roma fra start. Hvis finspillet virkelig sitter, kan det bli to lange kvelder for en tung og treg forsvarslinje mot Liverpools lynraske angrepsrekke.

Roma på sin side imponerte også voldsomt mot Barcelona. Med 1-4 i sekken i det første oppgjøret på Camp Nou, var italienerne levnet få sjanser i returmatchen i den italienske hovedstaden. Men, Roma sørget for et av de mest mirakuløse comebackene i nyere tid, og 3-0 hjemme mot Barcelona er intet mindre enn imponerende. Denne semifinalen vil trolig bli avgjort på midtbanen. Klarer Nainggolan, Strootman og de Rossi på midten å stenge av for Liverpool, kan dette bli utrolig jevnt. Men, med bakgrunn av hvordan Liverpool har spilt denne våren, og klubbens rike historie i denne turneringen, gir vi forhåndstipset til scouserne.


Bayern München – Real Madrid (45% - 55%) - 25. april og 1. mai
Et gigantisk møte mellom to av Europas største klubber. Bayern München gikk oppskriftsmessig videre, men imponerte ikke nevneverdig, med 2-1 sammenlagt mot Sevilla i kvartfinalen. I hjemlig Bundesliga har alt gått på skinner, og Bayern er atter en gang suverene ligamestere. Jupp Heynckes gir seg som trener etter denne sesongen, og kunne mer enn noe annet tenke seg å forlate klubben som nybakt Champions League-mester. Det kan han meget vel finne på å gjøre, og tyskerne er også ute etter revansje etter exit for nettopp Real Madrid i fjorårets kvartfinale. Da må de stagge utrolige Cristiano Ronaldo.

Portugiseren har nemlig puttet elleville 15 mål i årets Champions League. Det er syv fulltreffere ned til nestemann på lista, Liverpools Roberto Firmino. I La Liga har Madrid vært alt annet enn imponerende, men Los Blancos har i klubbens DNA å prestere når det virkelig gjelder i Europa. Har vunnet tre av de siste fire Champions League-titlene, og jakter nå sitt 13. trofé. Uansett hvilket lag som avanserer her, vil trolig være favoritt i finalen. Her er det i utgangspunktet helt åpent, men med Real Madrids ekspertise i de største kampene, går tipset til spanjolene.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18