Champions League: Disse går til semifinale

03/04/2018

Vi legger nok en gang hodet på blokka og spår utfallet av kvartfinalene i Champions League.

Vi nærmer oss oppløpssiden av årets fotballsesong, og nå er det kvartfinalene i Champions League som står for tur. Av de åtte oppgjørene vi tippet utfallet av i åttendelsfinalen, var det kun PSG og Man Utd som sviktet, slik at vi fikk seks av åtte lag vi tippet å avansere. Trekningen av kvartfinalene byr på noen saftige oppgjør. Det er knyttet store forventninger til det helengelske oppgjøret mellom Liverpool og Manchester City, mens Juventus mot Real Madrid er en reprise av fjorårets finale. Vi drister oss nok en gang til å vurdere styrkeforskjellen mellom duellantene.

Juventus – Real Madrid (35% - 65%) - 3. april og 11. april
Den gamle dame hadde hellet med seg da de avanserte i forrige runde på bekostning av Tottenham. Spurs var best i cirka 150 av 180 minutter i de oppgjørene, og selv om mange mener at Juventus seiret med sin kynisme og «know-how», var det strengt tatt en god porsjon flaks inne i bildet. Real Madrid viste seg å være flere numre for store mot PSG, og overbeviste til tross for en skuffende sesong i hjemlig La Liga. I Serie A styrer Juventus mot en ny Scudetto, og er helt sikkert revansjesugne etter fjorårets finaletap for nettopp Real Madrid. Spanjolene er imidlertid mestere på å hente frem det aller beste under europeiske flomlys, og vi mener Real Madrid er ganske klare forhåndsfavoritter her.

Sevilla – Bayern München (25% - 75%) - 3. april og 11. april
Bayern hadde ingen problemer mot Besiktas i forrige runde, som ventet. Tyskerne leker seg på alle fronter om dagen, og gjorde de akkurat som de ville mot Borussia Dortmund. Med Jupp Heynckes som trener, har Bayern virket nesten ustoppelige, og skal nå opp mot Sevilla, som selv detonerte en liten bombe da de slo ut Manchester United i forrige runde. Hjemme i La Liga går det imidlertid mye tråere, og i helgen så de 2-0-ledelsen mot Barcelona glippe i sluttminuttene. Bayern München virker å være svært sugne på en ny finale i årets turnering, og får tillit som rundens banker, til tross for at Sevilla har vist flere ganger tidligere i turneringen at de ikke bør undervurderes.

Liverpool – Manchester City (45% - 55%) - 4. april og 10. april
For den nøytrale tilskuer, er dette kanskje noe i nærheten av en drømmetrekning. Første oppgjør i sluttspillet er ofte preget av kynisme og tålmodighet, men disse ordene eksisterer ikke i ordbøkene til Jürgen Klopp og Pep Guardiola. Her blir det tut og kjør i begge oppgjør fra første sekund. City er suverene i Premier League, og kan krones ligamestere førstkommende helg mot erkerival United. Har vist seg mange hakk bedre enn øvrige konkurrenter denne sesongen, men vi har en anelse av at dette kan bli jevnere enn de fleste tror. Klopp har en svært god statistikk mot Guardiola, og mange mener at Liverpools spillestil er den beste motgiften mot Citys offensive register. De helrøde er trolig avhengige av å ta med seg en ledelse til returoppgjøret i Manchester, men det viste de i februar at de er kapable til. Jevnt, men City er knepne favoritter.

Roma – Barcelona (25% - 75%) - 4. april og 10. april
Sammen med Bayern, er Barcelona de største favorittene i kvartfinalen. Katalanerne fikk uventet god motstand av Chelsea i forrige runde, men til slutt gikk Blaugrana komfortabelt videre. Takket være Lionel Messi, fortsatte de sin ubeseirede rekke i La Liga denne helgen, da 0-2 ble til 2-2 mot Sevilla i sluttminuttene. Roma kjemper om en plass blant de fire beste i Serie A, og ligger godt an på sin tredjeplass på tabellen. Kampene mot Shakthar ble akkurat så jevne som spådd på forhånd, men til slutt trakk italienerne det lengste strået. Under Erneso Valverde spiller Barcelona en mer direkte spillestil enn tidligere, noe som kan være nødvendig mot Roma, som forventes å forsøke å forsvare seg på klassisk italiensk vis. Men, med Lionel Messi i rekkene, er det umulig å komme unna Barcelona som klare favoritter over to kamper, spesielt i returoppgjøret på Camp Nou.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18