Champions League: Disse går til kvartfinalen

13/02/2018

Champions League er tilbake denne uken, og vi drister oss til å spå utfallet av de kommende åttendedelsfinalene.

Endelig klart for Champions League igjen, og det er litt av noen uker vi går i vente, når PSG og Real Madrid står ansikt til ansikt, et haltende Chelsea skal prøve å hamle opp med Barcelona, og Harry Kane skal bryne seg på noen av verdens beste forsvarsspillere i Juventus. Det ligger an til noen elleville oppgjør, og Tips skal etter beste evne forsøke å måle størrelsesforskjellen mellom lagene.

Basel – Manchester City (15% - 85%) 13. februar og 7. mars
Sammen med Bayern München, som møter Besiktas, er Manchester City den største favoritten i åttendedelsfinalen. Basel har hatt vinterpause siden midten av desember inntil forrige helg, og optimal kampform er trolig et stykke unna. En seier og ett tap siden den sveitsiske ligaen startet opp igjen. Ricky van Wolfswinkel og vår egen Moi Elyounoussi er lagets største stjerner, og imponerte i gruppespillet med dobbeltseier mot Benfica og triumf mot Manchester United, som allerede var klare for neste runde. Vil få det atskillig tøffere mot City, som har virket helt utilnærmelige denne sesongen. Pep Guardiola har aldri lagt skjul på at Champions League, sammen med Premier League, er klubbens store mål denne sesongen, og alt annet enn en rolig spasertur til kvartfinalen vil være en gedigen overraskelse.

Juventus – Tottenham (55% - 45%) 13. februar og 7. mars
Et durabelig oppgjør står på trappene, når Tottenham skal forsøke seg mot et av Europas største klubber og et av de beste formlagene. Juventus har 11 strake seirer i alle turneringer, og er poenget bak Napoli i hjemlig Serie A. Den gamle dame har vært i to av de siste tre finalene og lidd nederlag i begge. Revansjelysten er enorm i Torino, men på motsatt side står en Harry Kane i kanonform, som er ivrig etter å vise at han duger også i Europa. I gruppespillet, hamret engelskmannen inn fem fulltreffere, og har imponerende resultater mot Man Utd, Liverpool og Arsenal de siste ukene. Dette ser ut til å bli et utrolig tett og jevnt oppgjør, der én liten feil kan bli utslagsgivende. Juventus har imidlertid atskillig tyngre erfaring i denne turneringen, noe som fort kan være tungen på vektskålen, men Tottenham har alle muligheter.

Real Madrid – PSG (45% - 55%) 14. mars og 6. mars
Champagne-duellen i denne runden. Regjerende dobbeltvinner Real Madrid har vaklet gjennom hele sesongen i La Liga, og er et hav bak ligaleder Barcelona. Fikk, sammen med Tottenham, en relativt billig reise i gruppespillet i en utgangspunktet vrien gruppe. Er ute av cupen og Champions League er Madrids eneste gjenværende håp om å løfte sølvtøy ved sesongslutt, dog ble VM for klubblag sikret i desember. PSG håper at denne sesongen er året hvor franskmennene endelig skal ta det siste steget i denne turneringen. Til tross for syv år under qatarsk eierskap, har PSG fortsatt til gode å nå semifinalene. Det er nettopp derfor Neymar og Kylian Mbappé ble hentet inn til svimlende summer, men sistnevnte har vært langt unna fjorårets form den siste måneden. Bør imidlertid være sugen på å vise seg frem her, og den dødelige angrepstrioen han utgjør sammen med Neymar og Edinson Cavani, kan være akkurat nok til å slå ut spanjolene. Cristiano Ronaldo er dog ikke kjent for å gi seg uten kamp.

Porto – Liverpool (40% - 60%) 14. februar og 6. mars
Liverpool er tilbake i utslagsspillet i Champions League for første gang på ni år, og fikk en brukbar trekning i form av Porto. Portugiserne leder den hjemlige serien med to poeng foran Lisboa-klubbene Benfica og Sporting, og er ubeseiret i Primeira denne sesongen. Spissduoen Vincent Aboubakar og Moussa Marega har vært i fyr og flamme, med 15 og 16 ligamål hver. De er følgelig ute etter å såre et Liverpool-forsvar, som så atskillig bedre ut i seieren mot Southampton på søndag. Virgil van Dijk har så smått begynt å leve opp til den heftige prislappen, og i motsatt ende av banen, kan ikke Mo Salah stoppe å score. Jürgen Klopp har kommet langt i turneringen tidligere med Borussia Dortmund, og Champions League bør passe Liverpools spillestil svært godt. Er naturlige favoritter mot Porto, som dog er mer enn kapable til å servere en av rundens overraskelser.

Bayern München – Besiktas (85% - 15%) 20. februar og 14. mars
Bayern har stort sett gjort som de vil de siste månedene, og etter at Jupp Heynckes ble gjeninnsatt som manager, etter Carlo Ancelotti, har Die Bayern sett ustoppelige ut. 12 strake seirer i alle turneringer før møtet med Besiktas, og på topp har Robert Lewandowski vist ingen tegn til å sette ned tempoet, med sine 26 fulltreffere på 31 kamper. Besiktas har hatt en skuffende sesong, og ligger bare på 4. plass i Süper Lig. Har en aldrende spissrekke med folk som Ryan Babel (31), Álvaro Negredo (32) og Vágner Love (33) på topp. Håpet ligger i den offensive midtbanespilleren Talisca, som rager 191 centimeter på strømpelesten. Brasilianeren, på lån fra Benfica, har scoret syv mål på de siste seks kampene. Bayern er imidlertid overlegne Besiktas i alle avdelinger, og en tyrkisk kvartfinalebillett vil være et av de største sjokkene i Champions League i nyere tid.

Chelsea – Barcelona (30% - 70%) 20. februar og 14. mars
Det har gått alt annet enn på skinner for Antonio Conte. Konstant klaging på spillerkjøp og sviktende resultater på gressmatta har satt italieneren i en svært sårbar posisjon som Chelsea-trener. En plass blant de fire beste er i reell fare, og møtet med Barcelona kunne knapt kommet på et verre tidspunkt. Katalanerne er suverene i hjemlig La Liga, og Lionel Messi og Luis Suárez er i fyr og flamme også denne sesongen. Må som kjent unnvære nyervervelsen Philippe Coutinho, men bør likevel ha mer enn nok slagkraft til å slå ut Chelsea over to kamper, spesielt ettersom returmøtet finner sted på mektige Camp Nou. Barcelona er naturlige favoritter her, og Chelsea er avhengige av at Eden Hazard spiller opp mot sitt aller beste for å kunne ha en sjanse.

Shakhtar Donetsk – Roma (45% - 55%) 21. februar og 13. mars
Hadde dette oppgjøret funnet sted i begynnelsen av desember, ville Shakhtar trolig vært knepne favoritter over to kamper. Men en over to måneder lang vinterpause har tvunget ukrainerne til å lade opp til møtet med Roma i form av en rekke treningskamper, noe som bare kan være til italienernes fordel. Hovedstadslaget er imidlertid ikke inne i sin beste form, og ligger på fjerdeplass i Serie A, ett poeng foran erkerivalen Lazio på femte. Skal dermed få mer enn nok å med å kvalifisere seg til neste års Champions League, men Cengis Ünder har vært en sensasjon for I Giallorossi de seneste ukene. Shakhtar har rullert mellom tap og seirer i treningskampene, og neste helgs seriekamp mot Chnornomorets er klubbens eneste kamp av betydning før møtet med Roma. Er på sitt beste et strålende godt og underholdende lag, men vinterpausen kan bety avansement for Roma.

Sevilla – Manchester United (35% - 65%) 21. februar og 13. mars
Man Utd kjemper om å bli «best of the rest» i Premier League, og har tapt to av de tre siste i ligaen, mot Tottenham og Newcastle. I høstens gruppespill kunn engelskmennene imidlertid spasere seg til avansement til åttendelsfinalen, og ble belønnet med et møte med Sevilla, som virker å fremstå som en svakere utgave siden forrige sesong. Siden siste gruppespillkamp i Champions League, har spanjolene tapt fem av 15 kamper, og sluppet inn fem mål i tre av disse tapene, men har imidlertid en cupfinale mot Barcelona å se frem til. Serievinneren José Mourinho er en ekspert i europeiske cupturneringer, og sikret seg årets Champions League-billett ved å vinne Europa League forrige sesong. Er på jakt etter sin tredje Champions League-tittel som trener og er en taktisk mester i utslagsrundene. Bør få relativt grei skuring mot et Sevilla, som skal få nok med å kvalifisere seg til Europa League neste sesong. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18