Australia ansetter ny landslagssjef

25/01/2018

Socceroos går inn mot sommerens VM med ny landslagssjef.

Australia er klare for sommerens VM-sluttspill i Russland, og Socceroos går i møte med Frankrike, Peru og Danmark med ny landslagssjef. Rutinerte Bert van Marwijk er mannen som har fått det ærefulle oppdraget med å lede landet i deres femte VM. Australia er langt i fra fremmed med nederlendere i sjefsstolen, og både Rob Baan, Han Berger, Pim Verbeek og Guus Hiddink har tidligere ledet Australia, på fast og midlertidig basis.

Bert van Marwijk ledet an i kampen om stillingen i selskap med trenere som Graham Arnold, Jürgen Klinsmann, Slaven Bilic, Marcelo Bielsa og Louis van Gaal. Valget falt altså til slutt på 65 år gamle van Marwijk, som tidligere har ledet blant annet Borussia Dortmund, Feyenoord, Nederland og Saudi Arabia, og det australske fotballforbundet kunne knapt vært mer fornøyd med ansettelsen.

- Dette er stort for australsk fotball. Bert van Marwijk er verdensklasse. Han tok Nederland til VM-finalen i 2010, han ledet Saudi Arabia til sommerens mesterskap, og viktigst av alt, har han masse kunnskap om laget vårt og hvordan vi spiller, siden han studerte oss nøye da vi møttes i VM-kvalifiseringen. Disse faktorene gjør ham til en veldig spennende ansettelse, sier formannen i det australske fotballforbundet, Steven Lowy.

Nå skal den nye landslagssjefen bruke de kommende uker og måneder til å bli enda bedre kjent med Socceroos frem mot sommerens VM. 65-åringens første kamp som australsk landslagssjef blir mot nettopp Norge, når de tar den lange turen fra Down Under til Oslo 23. mars. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18