Avni Pepa til Tips: - Jeg har ikke blitt enig med noen klubb

11/07/2017

Midtstopperen ønsker å komme nærmere familien i Norge og er ferdig i islandsk fotball.

Pepa har spilt i den islandske klubben ÍBV siden vinteren 2015. Nå er tiden inne for å forlate Vestmannaeyjar og øygruppene som ligger på sørkysten av Island. Ny klubb er ikke bekreftet, men Pepa innrømmer at han forlater Island fordi han vil komme nærmere familien.

- Jeg kan ikke si noe eksakt fordi jeg ikke har blitt enig med noen klubber enda. Grunnen til at jeg ville vekk herfra er at jeg vil nærmere hjemmet, og da blir det sannsynligvis i Norge en plass, sier Pepa til Tips, som ikke har noen kommentar til om Arendal kunne være en mulig arbeidsgiver. Sørlandsklubben har mistet Sven Fredrik Stray og jakter ny midtstopper.

- Hva er grunnen til at du vil tilbake nærmere hjemmet ditt i Kristiansand?

- Jeg savner familien litt og det er ikke så veldig lett å bo på en øy. Det er en øy utenfor Island igjen, og det er ikke alltid like lett å reise hjem for en dag eller to heller. Det var mye av grunnen til at jeg vil flytte nærmere hjemmet.

Stor utvikling på Island

Pepa var i sin tid et midtstoppertalent i Start. Etter utlån til MK, Vindbjart og Fram Larvik, klarte etter hvert Pepa å spille seg inn på laget. Han valgte likevel å dra til Sandnes Ulf vinteren 2012 og ble der helt til han meldte overgang til albansk fotball vinteren 2015.

Det ble ikke lange tiden sørlendingen med kosovoalbanske aner var i Albania. Allerede etter tre uker meldte han overgang til ÍBV. Mye utenomsportslig tull var årsaken til dette. Pepa sier at Island og Albania er som to forskjellige verdener.

Selv om Pepa nå er ferdig på Island, ser han tilbake på oppholdet med positive øyne. Han har fått verdifull erfaring han tar med seg videre og har ikke minst utviklet seg som fotballspiller.

- Det har vært veldig bra. Jeg har lært hvordan islendinger er og har hatt nesten tre år her som har vært veldig bra. Gode minner, sier Pepa.

- Jeg har uten tvil utviklet meg som fotballspiller. Jeg har fått mye erfaring og når du blir eldre blir du smartere og lærer flere ting, fortsetter forsvareren.

Satser fremdeles

Sørlendingen er nå 28 år, men har ingen tanker om å gi seg med fotballen med det første. Pepa vil finne seg en klubb i Norge og utvikle seg videre som fotballspiller.

Samtidig er midtstopperen fremdeles på det kosovoalbanske landslaget. Han var med på samling sist og det er ny samling i november, men om han kommer med på den er avhengig av hvor han spiller og andre ting. Kosovo har blitt et sterkt landslag og det er ikke bare bare å spille seg inn der.

- Jeg satser. Jeg må bare finne meg en klubb for å spille og ha det gøy, sier Pepa.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18