Brasiliansk keeper klar for Bodø/Glimt

20/03/2017

- Å komme til Norge er et stort steg for meg, sier 24-åringen.

Brasilianske Ricardo Friedrich er klar for Bodø/Glimt. Den 24 år gamle målvakten har skrevet under en ettårskontrakt med OBOS-klubben og blir med det den tredje signeringen på kort tid. Tidligere i uken har både Thomas Drage og José Angel signert for Bodø/Glimt.

- Vi er veldig glad for at Ricardo er på plass hos oss. En spennende keeper med et stort potensiale som ønsker å komme hit. Det er en god match. Han er atletisk, kvikk og med ball i beina, sier keepertrener Jonas Ueland Kolstad til klubbens hjemmeside.

Friedrich kommer fra den finske klubber RoPS hvor han har spilt siden april 2016. 24-åringen selv ser overgangen til norsk fotball som et fint karrieresteg og er fornøyd med hvordan oppholdet i Finland utviklet seg.

- Jeg trivdes i Finland. Jeg lærte mye og utviklet meg som person og spiller. Det var første gang jeg var i Europa for å spille. Det var en barnedrøm som gikk i oppfyllelse. Jeg var ung så det var viktig for å få spilletid, sier Ricardo om tilværelsen i Finland. 

Brasilianeren har allerede fått debuten sin for Glimt. Forrige søndag stod keeperen hele kampen mot Levanger hvor Glimt vant 2-0. Friedrich konkurrerer med Simon Thomas om å være førstekeeper i klubben.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18