Åsane og FK Haugesund satser ungt

29/09/2017

En 19 år gammel unggutt med aldersbestemte landskamper for Armenia har signert sin første proffkontrakt med Åsane. Også i FK Haugesund har en unggutt skrevet kontrakt.

Årsaken til at Åsane bestemte seg for å gi David Mkrtchyan kontrakt, var at han har tatt store steg som fotballspiller den siste tiden. Så langt har 19-åringen tre innhopp for Åsane.

Mkrtchyan har tidligere slitt en del med skader. Tidligere har spilleren oppholdt seg i Hovding og Tertnes. 

"Det er veldig gledelig å se en lokal unggutt som David ta steget og nå blir belønnet med proffkontrakt!", skriver Åsane på sin hjemmeside.

- En milepæl

Det er ikke bare i Åsane at det gror godt. I FK Haugesund har Kristoffer Velde signert en kontrakt som binder han til klubben ut 2020-sesongen. 

Velde fikk sine første minutter som FK Haugesund-spiller mot Sogndal 17. september. Mot Viking fikk unggutten også spilletid. Velde kan kalles en ekte FKH-unggutt som har gått gradene i klubben fra guttespiller til seniorspiller.

- Å signere proffkontrakt med FK Haugesund er en milepæl for meg. Det har vært et mål hele veien som jeg nå kan hake av. Når det er sagt er det nå jobben virkelig begynner. Det er utrolig kjekt å vite at jeg skal tilbringe de neste årene i denne klubben, sammen med fine folk i en veldig fin gruppe, sier Velde til klubbens hjemmeside.

 
 

Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18