- Sandefjord trenger seks poeng

03/09/2017

Sandefjord-trener Lars Bohinen ser optimistisk frem mot høsten og tror vestfoldingene trenger kun ytterligere seks poeng for å overleve i Eliteserien.

Sandefjord Fotball har overrasket med positivt fortegn denne sesongen. Klubben, som ble dømt nord og ned av de fleste eksperter og forståsegpåere, har befestet sin posisjon midt på tabellen når bare ti kamper gjenstår av årets sesong. Lars Bohinens berømte 3-5-2-system virker å ha utviklet seg i positiv retning siden sist SF var i Eliteserien, da klubben rykket ned med dunder og brak.


Og etter noen ukers opphold, sparkes Eliteserien i gang igjen neste helg, der Sandefjord møter klubben som ligger der SF var spådd å ligge før sesongen startet, Viking. Siddisene har hatt en katastrofal sesong, og etter en sommer der Stavanger-klubben har solgt blant annet Samuel Adegbenro, ser Viking fortapt ut før den siste tredjedelen av sesongen. Det gjør imidlertid ikke SF-trener Lars Bohinen, som mener at sandefjordingene har gjort mesteparten av jobben som trengs for å overleve årets utgave av Eliteserien.

- Situasjonen før de siste ti kampene er positiv. Vi tror vi trenger seks poeng for å overleve, og vi ønsker å få de så raskt som mulig for å få ro i klubben. Det er godt humør på treningene og vi er offensive. Vi ser oppover på tabellen, forsikrer SF-treneren overfor klubbens hjemmesider.

Etter 20 av 30 kamper i årets sesong, ligger Sandefjord på 8. plass på tabellen med sine 27 poeng. For Viking er situasjonen betraktelig verre, og ligger aller sist med sine 15 poeng, fire opp til Kristiansund på kvalikplass.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18