Sandefjord henter New York-keeper

15/12/2017

Vestfoldingene har ingen planer om å hvile på laurbærene etter at de holdt seg i Eliteserien.

Sandefjord Fotball leverte en sesong over forventningene da klubben havnet på 13. plass i årets Eliteserien. De fleste hadde regnet med et sikkert nedrykk for hvalfangerne, men Lars Bohinens menn var aldri reelt innblandet i nedrykksstriden.

Det kan de takke blant annet Ingvar Jónsson for, Sandefjords islandske målvakt, som leverte en svært god sesong. 28-åringen har vært Sandefjords ubestridte førstekeeper mellom stengene de siste årene, men kan nå forvente seg kamp om plassen. Sandefjord har nemlig sikret seg keeperen Eirik Holmen Johansen, som ankommer Komplett Arena fra New York City FC. Nordmannen har tidligere vært i Sandefjord, da han var hos Vestfold-klubben på lån fra Manchester City i 2014.

Det er lykkelige minner for 26-åringen, ettersom Holmen Johansen stod 28 kamper for SF det året, hvorav ingen av dem endte med tap. Nå har han imidlertid ankommet på permanent overgang, og daglig leder i Sandefjord, Per Ketil Berg, er storfornøyd med å ha nordmannen på plass.

- Vi er veldig fornøyd med å få signaturen til Eirik. Nå har vi flere meget sterke keepere, som holder topp Eliteserien-nivå. Dette har vært et av flere sentrale kriterier i sammensetning av A-lagstroppen for 2018. Det er selvsagt også et pluss at vi kjenner ham godt og at han har sine røtter i Vestfold, sier Berg til klubbens hjemmesider.

Holmen Johansen fikk til sammen fem kamper for New York City FC.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18