Mattias Andersson til Tips: - Målet er å spille i OBOS-ligaen 2018

16/06/2017

Arendals nye trener forteller til Tips at både spillerstallen og han selv er sulten på suksess. Første prøvelse blir serieleder Bodø/Glimt.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Andersson får sin debut som Arendal-trener når sørlendingene verter Bodø/Glimt til kamp på Myra. Svensken overtar etter Knut Tørum som fikk sparken tidligere i uka.

Andersson har erfaring som trener for Start 2 og var en periode også assistenttrener. Våren 2016 gikk turen videre til Fløy som han denne sesongen har ført til toppen i sin avdeling i 3. divisjon. Han var også med på å slå ut Start ut av den andre runden av cupen.

- Jeg gleder meg veldig mye. Jeg har jobbet hardt for å komme dit så det er en mulighet jeg har tenkt å ta vare på og det er en klubb som passer meg veldig bra også, sier Andersson til Tips.

- På hvilken måte passer Arendal deg bra?

- Det er en offensiv klubb med mange muligheter. Det er en bra spillerstall som er sulten, og jeg føler at jeg selv som trener er det også. Jeg har fått veldig godt inntrykk av klubben. De har lyst til å bli bedre og har også mulighet for å bli det. Derfor var dette en veldig spennende mulighet som jeg ikke kunne si nei til, fortsetter svensken.

- Jeg er profesjonell i det jeg gjør
Erfaringene han gjorde i Start sitter godt. Andersson tror ikke nivået i OBOS-ligaen blir altfor avskrekkende.

- Det blir ikke noen spesielt stor overgang. Jeg har vært med og trent Tippeliga-lag i form av Start også. Det handler om planlegging og hvilke krav man stiller til spillerne. Spillerne har forhåpentligvis en enda mer profesjonell innstilling til fotballen. For meg er det ingen forskjell på om jeg er i Arendal, Start eller Fløy. Dette fordi jeg er profesjonell i det jeg gjør, utleder Andersson.

Arendal skal nå ut i et meget tøft kampprogram. Først venter som nevnt Bodø/Glimt, før laget reiser til Kristiansand for å spille mot Start 27. juni. 4. juli kommer Sandnes Ulf på besøk til Arendal.

Vil ha opp aggressiviteten
Det blir ikke den enkleste starten for Andersson som ny trener, men hvis alt går etter planen skal det være mulig å oppnå de ambisjonene klubben setter seg.

- Målet er å spille i OBOS-ligaen 2018. Det er det soleklare målet. Vi må begynne å jobbe veldig hardt og vi må få opp aggressiviteten i alle faser av spillet. Det gjelder å legge en plan som alle har tro på også er det bare å gå den veien, forteller svensken.

- Føler du at aggressivitet i spillet har vært en mangelvare tidligere i sesongen under Knut Tørum?

- Nei, det vil jeg ikke si. Jeg sier bare at det er et fokusområde for meg og det handler ikke bare hvordan én spiller reagerer, men hvordan du får til dette i gruppen, sier Andersson.

Arendal

Vil skje ting på overgangsmarkedet i sommer
Fløy og Arendal har en avtale om at ingen av Fløy-spillerne skal melde overgang til Arendal denne sesongen. Dette kom frem i Fædrelandsvennen tirsdag. Det betyr at Arendal må lete andre steder skal de ha nye spillere.

Skal vi tro Arendal sin nye svenske trener vil det nemlig ganske sikkert bli aktivitet på overgangsmarkedet i sommer.

- Først må jeg lære å kjenne spillerne og se dem live på treningsfeltet. Det vil uansett være naturlig at det skjer ting i sommer og det viser også tabellsituasjonen vår, forteller Andersson.

Arendal og Bodø/Glimt har aldri møtt hverandre før. Nordlendingene er suverene serieledere med fire poengs forsprang på Ranheim.


Tips-hjørnet: Arendal – Bodø/Glimt
Lørdag 17. juni, kl. 15.00 | Arendal Idrettspark
Eurosport N/Eurosport Player

Kampodds:
4,55    3,65    1,75  |  NordicBet  
4,55    3,65    1,75  |  Betsson 
4,10    3,80    1,70  |  Unibet 
4,55    3,65    1,75  |  Betsafe 
4,65    4,00    1,73  |  Coolbet

Tipset: Arendal-seier til 4,65 i odds hos Coolbet
Nyopprykkede Arendal ligger på nedrykkskvalifisering. Ledelse til straffespark to minutter før slutt borte mot Åsane søndag. Knut Tørum er nå ferdig som trener og Mattias Andersson tok over ansvaret tirsdag. Her er Ylldren Ibrahimaj og Marius Andersen tilbake fra karantene. Bodø/Glimt med fire poengs luke på toppen av tabellen etter fire seirer på de fem siste. Kristian Fardal Opseth med ny scoring i 4-0-seieren hjemme mot Jerv søndag. Ny trener kan gi vertene et løft.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18