Magnus Lekven til Tips: – Vi er altfor gode til å rykke ned

11/10/2017

Vålerenga står med gjørme til knærne, og det går mot en i overkant spennende innspurt.

Vålerenga – FK Haugesund: Vålerenga med Ronny Deila skulle helst ha ligget i toppen. Deila med sin erfaring fra Strømsgodset og Celtic, kom nå til Vålerenga for å skape et topplag. Slik har ting ikke gått. Klubben ligger kun to poeng over nedrykksstreken og har kun én seier på de siste ni kampene.

- Tabellen lyver ikke og vi trenger poeng nå for å sørge for at vi ikke rykker ned. Det ville vært en katastrofe. Alle kampene som er igjen nå er veldig viktige, sier Lekven til Tips.

- Er Vålerenga for gode til å rykke ned?

- Jeg synes vi er altfor gode til å rykke ned. Det hjelper imidlertid ikke å si det og ikke prestere på banen. Vi har de poengene vi har og vi må være såpass ærlig å si at vi ikke har prestert godt nok som vi hadde håpet. Alt kan skje og det er ikke umulig at vi rykker ned, men vi håper at det ikke skjer og skal gjøre alt i vår makt for at det ikke blir utfallet, fortsetter midtbanespilleren.

Magnus Lekven

Godt samarbeid med Grindheim
Sammen med Christian Grindheim utgjør han den sentrale midtbanen på Vålerenga. Lekven med sin erfaring fra Odd og Esbjerg og Grindheim med spill i Heerenveen og FC København, burde ha forutsetninger for å dominere i Eliteserien.

Det er imidlertid ikke noe å si på samarbeidet mellom de to etter hvert så rutinerte guttene, og det er kanskje andre ting som har gjort at ikke Vålerenga presterer slik som forventet.

- Jeg synes samarbeidet med Grindheim er bra. Vi vet hvordan den andre tenker og jeg trives veldig godt å spille med ham. Det hviler litt ekstra ansvar på de eldre i laget, så det er klart at vi må støtte opp å stå frem som et godt eksempel. Det er viktig og det trenger alle lag, forteller 29-åringen.

- Vi må ha arbeidshanskene på
Vålerenga skal nå spille to hjemmekamper: Først nå mot FK Haugesund på torsdag, og så mot Aalesund tre dager senere. Klubben åpnet på verst tenkelige måte på sitt nye anlegg med tap mot Sarpsborg 08. Det ble ikke bedre at Oslo-laget tapte mot samme mostander i cupen.

Heldigvis fikk Vålerenga et positivt resultat mot Brann, slik at det ikke ble snakk om noe langvarig spøkelse for Vålerenga på Vålerenga Kultur- og idrettspark (eller Intility Arena, som det nå skal hete). Lekven mener det er en fordel å spille på hjemmebane og tror klubben etter hvert blir mer og mer normalisert til det nye anlegget. Mot FK Haugesund tror midtbanespilleren det blir krig.

- Jeg tror det blir en jevn kamp, mye tøffe dueller og mye kriging. Så det gjelder å ha arbeidshanskene på, men samtidig prøve å få til spillet vårt, skape sjanser og score mål. Det blir en jevn og tett kamp, men hvor vi har ballen litt mer enn dem. Det blir nok små marginer i denne kampen, vil jeg tro, sier Lekven.

Litt marginer imot
Vålerenga har kun én seier på de siste ni kampene. Man trenger ikke å være verken en fotball- eller matematikkprofessor for å skjønne at det er dårlig.

Nå handler det om å overleve. Det er syv kamper igjen og klubben er to poeng over streken. Tromsø, Aalesund og Sogndal følger hakk i hæl, mens Lillestrøm og Kristiansund også er med i kampen om å unngå nedrykk.

- Det er altfor dårlig poengfangst, og prestasjonene har naturligvis ikke vært gode nok. Det har vært litt marginer imot i enkelte kamper, men summen er at vi ikke har vært gode nok. Det er en statistikk vi som snarest må gjøre noe med, forklarer midtbanespilleren.

Bengt Eriksen sa i et intervju med Dagsavisen at Vålerenga i enkeltkamper har blitt for omstendelige. De har trillet mye ball frem og tilbake, uten at det har ført til all verden.

- Vi har til tider hatt mye ball, men kanskje skapt litt for lite. Det ligger nok noe i det. Mye av vår spillestil er å ha mer ball enn motstanderen. Det er vanskelig i fotball å omsette etablert spill til sjanser, men dette jobber vi med hver dag for å bli bedre på, sier Lekven.

Humør viktig
På treningene frem mot FK Haugesund-kampen vil klubben fokusere på kvalitet og humør. Vålerenga vet at FK Haugesund er et godt lag. Rogalandsklubben ligger på 5. plass og er kun fem poeng bak medaljeplass. Likevel er ikke konsentrasjonen rettet mot motstanderlaget.

Det er først og fremst Vålerenga som må heve seg skal de overleve i divisjonen. Og dette gjøres gjennom hardt arbeid på treningsfeltet, noe som etter hvert vil gi utslag i gjeldende kamper.

- Fokuset er å få opp kvaliteten på treningene, og samtidig få humøret opp å glede seg til kamp. Vi prøver å fokusere mest på oss selv og da vet vi at vi er gode nok til å vinne. Vi vet at Haugesund er et vanskelig lag å spille mot, så vi vet at det blir en tøff kamp. Det må vi bare være forberedt på, avslutter gutten fra Porsgrunn.


Tips-hjørnet: Vålerenga - Haugesund
Torsdag 12. oktober, kl. 19.00
Vålerenga kultur- og idrettspark
Eurosport Player/MAX

Kampodds:
2,07    3,55    3,60  |  NordicBet  
2,03    3,45    3,50  |  Betsson 
2,00    3,40    3,60  |  Unibet 
2,05    3,50    3,55  |  Betsson 
2,15    3,50    3,55  |  Coolbet 
2,10    3,40    3,45  |  10Bet

Tipset: Under 2,5 mål til 1,98 i odds hos Unibet
Vålerenga med to tap for Sarpsborg 08 på sin nye hjemmebane før det ble 2-1-seier mot Brann her sist. Der avgjorde Chidera Ejuke syv minutter før slutt. Sist gikk Oslo-klubben til pause med 2-0-ledelse borte mot Stabæk, men endte opp med 2-4-tap. 1-3-5 på de ni siste og det skiller to poeng ned til streken. Etter 7-4-1 på tolv kamper måtte Haugesund gi tapt borte mot Odd sist etter baklengs rett før pause. Der var Liban Abdi og Jacub Serafin tilbake. Vi synes dette ser jevnt ut.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18