Les deg opp før Brann - Stabæk

19/06/2017

Brann har i kveld muligheten til å klatre helt til topps på tabellen når Stabæk kommer på besøk til Bergen.

Gårsdagens resultater i Eliteserien, betyr at Brann i kveld kan feire sankthansaften som serieledere. Rosenborg gikk på et tap borte mot Haugesund, mens Sarpsborg 08 heller ikke klarte å kapitalisere, som tapte 0-1 borte mot Sandefjord. Det betyr at Brann kan klatre helt til topps på tabellen med seier mot Stabæk i kveldens oppgjør på Brann stadion, og her får du noen statistikker før den 13. serierunden rundes av i Bergen.

Brann var i fjor det mest gjerrige hjemmelaget i Eliteserien, og formen på Brann stadion har bergenserne tatt med seg også inn i årets sesong. Brann står med 4-2-0 på sine seks hjemmekamper hittil. Totalt har rødtrøyene sanket 22 poeng og ligger på 3. plass før kveldens oppgjør. Stabæk har spilt bare fem bortekamper hittil i år, og står med respektable 2-1-2. Bæringenes forrige borteseier kom mot Strømsgodset 16. mai, da klubben fra Bærum vant 2-1. Stabæk ligger for øyeblikket på syvendeplass på tabellen, med 18 poeng.

Brann har vært best når klubbene har møttes i Bergen de siste fem oppgjørene på Brann stadion. Brann vant i fjor 1-0, takket vært scoring av Sivert Heltne Nilsen, som er tilbake etter karantene. Det samme er Daniel Braaten. Torgeir Børven er usikker med en hofteskade. Stabæk ankommer Bergen med flere skadeproblemer. Marius Østvold, Tobias Ødegård, Franck Boli og Ahmed El-Amrani er alle skadet, mens Luc Kassi må stå over med karantene.

Bæringene kan også skilte med å ha Eliteseriens toppscorer, nemlig Ohi Omoijuanfo. «Ohi» står med ni scoringer hittil denne sesongen. Jacob Orlov er bergensernes toppscorer, med sine fire nettkjenninger.

Lagenes respektive kapteiner har også uttalt seg om kveldens kamp i Bergen.

- Ohi er en god, smart og stor målscorer. Det blir tøft, men jeg spiller med Bismar Acosta, så jeg er ikke bekymret. Forsvaret starter helt fremme, vi forsvarer oss med hele laget denne sesongen. Vi må være fokusert og jobbe hardt. Vi tenker at vi skal vinne og at alt er mulig, sier Branns hærfører, Vito Wormgoor til klubbens hjemmesider.

- Nå har vi hatt en lengre pause, og har samlet opp godt med krefter. Vi har hatt en litt dalende kurve, men med litt friskere bein tror jeg at vi skal klare å komme oss på vinnersporet igjen, beretter Stabæks kaptein, Morten Skjønsberg til klubbens hjemmesider. 

Kampen starter klokken 19:00 og vises på MAX. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18