Kristoffer Tønnesen til Tips: - Noe helt spesielt å møte Rosenborg

09/08/2017

Tønnesen er et av de største backtalentene i Norge. På onsdag får han den ultimate testen når Rosenborg og Pål André Helland kommer til Levermyr.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Jerv – Rosenborg: Rosenborg spilte forrige onsdag mot Celtic på et fullsatt Lerkendal; nøyaktig én uke senere skal klubben spille mot Jerv på et forhåpentligvis like fullsatt Levermyr. Dessverre klarte aldri Rosenborg å avansere videre til playoff til Champions League-gruppespillet, men drømmen om cupgull lever likevel videre for serieledern i Eliteserien.

Først må imidlertid Jerv slås. Grimstad-laget slet lenge i bunnen av 1. divisjon, men har i sommer forbedret seg betraktelig. Klubben har på de siste fem kampene fire seire og ett tap. Ting begynner å ordne seg for klubben som mange tippet skulle ligge i toppen av divisjonen før sesongen.

Tønnesen

Møter Helland
En av de som gleder seg til å møte Rosenborg er venstreback Kristoffer Tønnesen. 19-åringen er et stort talent og har det siste året vært en del av det norske U21-landslaget.

- Vi kommer vel til å gå ut noenlunde normalt som vi gjør til en vanlig kamp. Det blir jo selvfølgelig spesielt å møte Norges største lag. Vi må gi alt, ligge bra defensivt og ta de mulighetene vi eventuelt får i løpet av kampen, forteller en diplomatisk Tønnesen til Tips.

Det blir virkelig en test for stortalentet, og større klubber vil sikkert ha øyene oppe for å se hvordan venstrebacken klarer seg mot det som etter all sannsynlighet blir Pål André Helland.

Helland scoret det første målet i Rosenborgs 4-1-seier hjemme mot Kristiansund lørdag. 27-åringen har fire mål i serien og ett mål i cupen til nå.

To nye forsterkninger
- Det blir helt klart en utfordring å teste meg mot ham. Han spiller på landslaget og har scoret en hel del mål i Eliteserien. Jeg gleder meg veldig til å spille mot en så god spiller, sier Tønnesen.

- Hvordan skal du klare å demme opp for det han kommer med?

- Nei, jeg vet jo at han er venstrebeint og liker å gå innover. Så det gjelder å få ledet han ut og komme tett inntil han. Så får vi se hvordan det går, fortsetter 19-åringen.

Jerv har forsterket med to spillere i sommer: Mathias Wichmann er ny fra Viborg, mens Idelino Gomes Colubali er på lån fra den portugisiske klubben Boavista. Wichmann fikk ikke ny kontrakt med Viborg og var dermed uten klubb.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk. Wichmann er en veldig god med ball og er en enkel spiller å spille med. Gomes har også ekstremferdigheter med fysikken sin. Han er veldig høy, og dette komme godt med i luftspillet og i nærdueller. Jeg har fått et godt inntrykk av begge to og de kommer til å bidra godt i høstsesongen, sier Tønnesen.

Vil til større klubb
Som ung og lovende venstreback mottar han mye oppmerksomhet. Slike vokser ikke på trær i Norge. Det var meldt om at flere klubber i Eliteserien var interessert i Tønnesen før sesongen, men foreløpig trives han bra med å være i Jerv.

- Jeg forholder meg til den kontrakten jeg har med Jerv som er ut 2018, og jeg tenker ikke så mye mer over det. Fokuset er å gjøre det bra med Jerv og utvikle meg som fotballspiller, forteller venstrebacken.

- Vil du til en større klubb etter hvert som du blir eldre?

- Ja, selvfølgelig. Jeg håper å kunne teste meg på et høyere nivå enn OBOS-ligaen i fremtiden, sier unggutten.

Både Jerv og Rosenborg vant den siste kampen før cuprunden. Jerv slo Fredrikstad 2-0 på hjemmebane, mens Rosenborg slo Kristiansund med sifrene 4-1 på Lerkendal.


Tips-hjørnet: Jerv - Rosenborg
Onsdag 9. august, kl. 18.30
Levermyr stadion

Kampodds:
9,60    6,25    1,25  |  NordicBet  
9,60    6,25    1,25  |  Betsson
8,00    5,50    1,30  |  Unibet  
9,60    6,25    1,25  |  Betsafe  
10,00    5,75    1,30  |  Coolbet

Tipset: Rosenborg-seier til 1,30 i odds hos Coolbet og Unibet
Jerv virker endelig å ha funnet formen i 1. divisjon. Fire seirer på de fem siste etter 2-0 hjemme mot Fredrikstad søndag. Der debuterte Idé Gomes. Tobias Collett er sendt på utlån. Rosenborg røk mot Celtic i Champions League-kvalik, men tabellederen slo voldsomt tilbake lørdag med 4-1-seier hjemme mot Kristiansund. Lånet av Milan Jevtovic er forlenget og han feiret med både scoring og målgivende pasning. Elba Rashani har signert for Odd. Gjestene blir store favoritter.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18