- Jeg gleder meg ekstremt

17/06/2017

Adam Larsen Kwarasey er endelig Vålerenga-spiller igjen, og føler han endelig han har funnet klubben han kan slå seg til ro i.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Vålerenga – Strømsgodset: Etter fire klubber, hvorav tre på de siste to og et halvt årene, er Adam Larsen Kwarasey tilbake i klubben han forlot for ti år siden, Vålerenga. Den 29 år gamle sisteskansen er født og oppvokst på Oslos beste østkant, og hovedstadsklubben er også klubben han har vært supporter for siden barndommen. Og han legger ikke skjul på at han gleder seg veldig til å ta fatt på oppgaven å være klubbens siste forsvarslinje på banen.

- Vålerenga er en veldig fin klubb og du får et spesielt forhold til den. Jeg kjenner på meg selv at det er en klubb jeg aldri slutta å bry meg om. De tar vare på folk som har følelser og hjerte for klubben. Utenfor Norges grenser er det ikke så mange som kjenner til Vålerenga og deres verdier. Men jeg er født og oppvokst i Oslo øst og Vålerenga er for meg som Rosenborg er for en trønder. Det faktum at det er barndomsklubben min og alt det der, gjør at jeg gleder meg ekstremt. At jeg får spille for Vålerenga når jeg går inn i mine beste år som keeper, gleder jeg meg til, sier Adam Larsen Kwarasey til Tips.

Frem og tilbake
Etter at målvakten forlot Vålerenga for ti år siden, gikk ferden til Strømsgodset, der han etter tre år i klubben endelig ble drammensernes førstekeeper. Der var han med på å vinne seriegull, og etter at kontrakten hans gikk ut i 2014, gikk turen til USA og Portland Timbers. Der var han halvannet år, før han dro tilbake til Norge og et kort opphold i Rosenborg. Etter en del frem og tilbake prøvde han lykken i Brøndby, men der ble oppholdet enda kortere – uten at Larsen Kwarasey angrer på noen av valgene han tok.

- Rosenborg er en fin klubb, men jeg følte ikke at den var helt meg. Jeg har fått med meg mange av ryktene, men jeg krevde aldri at jeg skulle stå fast eller være klubbens førstekeeper. Jeg har heller aldri skydd unna konkurranse med André Hansen – vi kom godt overens. Det var fordi jeg ikke følte meg 100 prosent som en RBK'er. Den følelsen hadde jeg med Strømsgodset etter mange år. Nå gleder jeg meg til å spille fotball for en klubb jeg virkelig har følelser for, forteller keeperen.

Kwarasay
Krevende familiesituasjon
Etterhvert som Adam Larsen Kwarasey har blitt eldre, har norsk-ghaneseren stiftet familie og en krevende familiesituasjon gjorde at oppholdet i Brøndby ble så kort som det ble. 29-åringen har reist hyppig både inn- og utland de senere årene, men nå som han er tilbake i Vålerenga, føler han at han endelig har landet.

- Jeg skal være ærlig å si at det er lenge siden jeg har følt at det er riktig når jeg har skrevet under for et lag. Det har vært okay, men ikke føltes 100 prosent riktig av ulike årsaker. Danmark var egentlig fint, men min egen familiesituasjon ville gjort det vanskelig å være der borte når jeg savna familien så mye som jeg gjorde, sier en åpen VIF-keeper.

Godset første motstander
Vålerengas nye sisteskanse er ikke spilleklar for klubben før 21. juli, når det norske overgangsvinduet åpner. Dermed må han se helgens møte med Strømsgodset, Larsen Kwaraseys gamle klubb, fra tribunen, og mye har forandret seg siden han forlot Drammen i 2014. Blant annet har treneren hans fra tiden i Godset, nå tatt over Vålerenga.

- Jeg skal selvfølgelig se kampen. Det blir sikkert spesielt, men det er ikke så mye igjen av det Strømsgodset, som jeg kjenner – bortsett fra supporterne. Det har blitt så å si et helt nytt lag, føler jeg, sier Adam Larsen Kwarasey til Tips.

Når keeperen er offisielt spilleklar for sin nye klubb, er Eliteserien midt inne i sommerferien. Dermed blir faktisk Strømsgodset Larsen Kwaraseys likevel første motstander når høstsesongen begynner igjen – 7. august.


Tips-hjørnet: Vålerenga - Strømsgodset
Søndag 18. juni, kl. 20.00 | Ullevaal Stadion
TVNorge/Eurosport Player

Kampodds:
1,93    3,75    3,80  |  NordicBet  
1,89    3,70    3,75  |  Betsson 
1,92    3,65    3,75  |  Unibet 
1,91    3,75    3,80  |  Betsafe 
1,93    3,75    4,05  |  Coolbet

Tipset: Strømsgodset-seier til 4,05 i odds hos Coolbet
Vålerenga med en strålende åpning borte mot Tromsø før landslagspausen og ledet 4-0 allerede etter 25 minutter. Adam Larsen Kwarasey er hentet fra Brøndby, men blir ikke spilleklar før overgangsvinduet åpner 21. juli. Eneste hjemmetap kom mot Sandefjord i starten av april. 4-3-1 på åtte tilsvarende møter. Strømsgodset har skuffet og det er kun målforskjellen som skiller ned til nedrykkskvalik. 1-2-4 på de syv siste etter 1-3-tap sist. Vi forsøker B-en til spennende odds.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18