Helgens Fantasy-tips

13/04/2018

Vi er klare med våre vurderinger for den kommende runden.

Det er klart for den femte runden av årets sesong, og mange velger nok å bruke denne runden på å gjøre klart til årets andre dobbelrunde som kommer neste helg. Da er det Ranheim, Brann, Stabæk og Start som skal i ilden to ganger, og mange vil nok bruke denne runden på å sikre seg de beste alternativene innen neste helg.

Spillere som Ohi (9,2 millioner), Floki Finnbogason (6,1 millioner) og Gilbert Koomson (8,6 millioner) bør være hete navn på overgangsmarkedet frem til runde 6. Før den tid, ser vi imidlertid nærmere på denne runden.

Marcus Pedersen virker å være i brennhet form, og har levert flest poeng av samtlige spisser hittil i årets sesong (29). Hjemme mot et bortesvakt Odd, bør det være gode muligheter for Pedersen å pynte på poengstatistikken. Det bør det også være for Bassel Jradi og Eirik Ulland Andersen; Dyre alternativer, men er desperate etter å komme ordentlig i gang med sesongen. Duoen er endelig skadefrie og gis trolig tillit fra start.

Forrige runde viste Rosenborg at det var en tanke for tidlig å avskrive seriemesterne. Vegar Eggen Hedenstad (12 poeng) og Nicklas Bendtner gjorde denne spalten til latter da de feide over Molde, og det blir spennende å se om trønderne greier å følge opp triumfen mot erkefienden. Signalene som ble sendt fra Lerkendal var at seieren betyr ingenting, om man ikke fortsetter i samme spor resten av sesongen. Borte mot nyopprykkede er en gyllen anledningen til å vise at kalaset mot Molde ikke var et blaff. Rosenborg-spillere bør forsøkes.

Likefullt tror vi Molde er særs sugne på å slå tilbake etter smellen mot Rosenborg. De tar i mot et Lillestrøm, som har vist at de blir et tøft lag å slå denne sesongen, men hjemme på Aker Stadion er Molde normalt sett svært sterke. Ole Gunnar Solskjærs rotasjonspolitikk er imidlertid et hinder for Fantasy-managere, men vi mener dette er en kamp som bør passe midtbanespilleren Fredrik Aursnes (6,5 millioner) og fås til en forholdsvis billig penge. Molde er også normalt sett gjerrige på hjemmebane, så forsvarsspillere kan også vurderes.


Tre på topp
1. Ohi – Stabæk (9,2 millioner)
Stabæks goalgetter står med 19 poeng foran helgens runde, og med hjemmekamp denne runden, og dobbelrunde i neste, er han et must å få inn hvis du ikke allerede har ham.

2. Marcus Pedersen – Strømsgodset (10,3 millioner)
Pedersen er i brennhet form og får besøk av Odd, som normalt sett ikke er all verden på bortebane. Blir å regne med i kampen om toppscorerittelen. Rundens kaptein.

3. Floki Finnbogason – Start (6,1 millioner)
Nok en spiss med hjemmekamp (mot Vålerenga) denne runden og dobbelrunde i neste. Fortsatt en svært behagelig pris.


Tre på bånn
1. Kristoffer Ødemarksbakken – Lillestrøm (6,0 millioner)
Startet godt i innledningen, men har dabbet veldig av de siste kampene. Borte mot Molde kan ikke Ødemarksbakken forvente seg veldig stor poengfangst.

2. Sondre Rossbach – Odd (5,5 millioner)
Faktisk nummer to på poenglisten blant keeperen hittil (21 poeng), men skal opp mot et Strømsgodset, som på sitt beste kan score atskillige mål på hvilket som helst lag i serien.

3. Kent-Are Antonsen – Tromsø (4,5 millioner)
Kan hende litt uforskammet å ta ham med på denne listen, prisen tatt i betraktning. Men, med Simen Wangberg ute, er ikke Tromsø-forsvaret det samme, og borte mot Stabæk kan det da fort bli en del baklengs for Antonsen, som ved første øyekast kan se ut som et fristende valg.


Slik spilles femte runde
Lørdag 14. april Start – Vålerenga klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 15. april Sandefjord Fotball – Kristiansund klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 15. april Strømsgodset – Odd klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 15. april Ranheim – Haugesund klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 15. april Molde – Lillestrøm klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 15. april Stabæk – Tromsø klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 15. april Sarpsborg 08 – Brann klokken 20:00 (Eurosport Norge)
Mandag 16. april Bodø/Glimt – Rosenborg klokken 19:00


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18