Helgens Fantasy-tips

06/04/2018

Vi gir deg våre vurderinger av helgens Fantasy-runde i Eliteserien!

Wildcard-laget forrige runde endte opp som en aldri så liten katastrofe. Hverken Thomas Amang eller kapteinen Fredrik Aursnes startet for Molde, og Bassel Jradi ble skadet i siste liten før kampstart. Aursnes kom imidlertid innpå, slik at poengene for kapteinen ble svimlende to i tallet. Starts Floki Finnbogason var den eneste spilleren som leverte noe som helst, og dermed endte Tips-laget opp på stusslige 27 poeng. Vi forsøker å riste av oss skuffelsen, og med årets første dobbelrunde foran oss, finnes det alle muligheter.

Denne runden skal nemlig Sandefjord, Ranheim, Tromsø og Strømsgodset i aksjon to ganger. Det byr på spennende muligheter, og ikke minst en gyllen mulighet til å bruke en av tre chiper. Valget står mellom Parker bussen (doble poeng på forsvarsspillerne), Spissrush (doble poeng på spissene), eller To kapteiner (doble poeng på kaptein og visekaptein). Her avhenger selvsagt valget av hvilke spillere du har for hånden, men med Michael Karlsen (ny), Marcus Pedersen og Finnbogason på topp, velger undertegnede å bruke Spissrush. Både Ranheims Karlsen og Pedersen har en dobbelrunde denne runden, og Karlsen var livsfarlig mot Stabæk sist.

Det er naturlig å se til lagene med doble runder denne helgen. Håvard Storbæk hos Sandefjord virker å være sentral hos vestfoldingene og involvert i det meste SF foretar seg offensivt. Ranheims Michael Karlsen er en plagsom spiss å hanskes med, og over to runder bør det være gode muligheter for minst én nettkjenning av spissen. Men, laget aller flest trolig vil sette sin lit på denne runden ,er Strømsgodset.

Drammenserne var heldige som fikk med seg ett poeng mot Brann sist, men har en sterk stall og spennende spillere. Godsets dobbelrunde er begge bortekamper (VIF og Tromsø), men Marcus Pedersen har vist god form tidlig denne sesongen. Med Eirik Ulland Andersen trolig fortsatt ute, vil enda mer av ansvaret ligge på Bassel Jradi, som trolig blir klar. Duoen bør sterkt vurderes denne runden. Tromsø har hjemmekamper mot Ranheim og Strømsgodset, og til 5,5 millioner, er Morten Gamst Pedersen et godt alternativ. Midtbaneveteranen innehar fortsatt en giftig venstrefot som kan være dødelig ved faste situasjoner.

Mange er naturligvis spente på Rosenborg, som tar i mot Molde til rundens toppoppgjør. RBK-spillerne er de dyreste på markedet og har kollektivt sviktet i innledningen. Det er naturligvis fristende å kvitte seg med disse for å frigjøre midler, men trønderne vil før eller senere finne formen. Foreløpig forsvarer Vegar Eggen Hedenstad sin plass i Tips-troppen, men regnes som tvilsom før denne runden. Han må finne seg i å slite benken enn så lenge. Det er naturligvis dristig også å stille sterkt med Molde-forsvarere på Lerkendal, slik at Babacar Sarr slår følge med Hedenstad på sidelinjen.

Det har som sagt vært en fryktelig strevsom innledning på årets Fantasy-sesong for undertegnede, men vi tror det vil snu før eller siden. Med årets første dobbelrunde og chip for tur, håper og tror vi lykken snur denne runden. Lykke til!


Tre på topp
1. Marcus Pedersen – Strømsgodset (10,2 millioner)
Pedersen skal forhåpentligvis i ilden to ganger denne runden, og har i innledningen vist seg å være Godsets foretrukne spydspiss. Får dermed tillit som rundens kaptein.

2. Håvard Storbæk – Sandefjord (6,0 millioner)
Sandefjord overrasket stort med 4-1 borte mot Start sist og var dødelig effektive. Der var Storbæk involvert i nesten alt offensivt, og med to kamper og til en god pris, kan SF-kapteinen være en klok investering.

3. Michael Karlsen – Ranheim (6,1 millioner)
Nok en spiss får tillit som et rundens toppvalg. Karlsen viste mot Stabæk at han er en svært trøblet spiss å hanskes med, og er mer enn god nok til å gjøre livet surt for motstanderne, også på bortebane.


Tre på bånn
1. Birger Meling – Rosenborg (7,0 millioner)
En oppsiktsvekkende stiv pris på Meling, som sammen med Rosenborg, ikke har overbevist i innledningen. Får besøk av et sultent Molde, som er ute etter å senke trønderne ytterligere i gjørma.

2. Kristian Fardahl Opseth – Bodø/Glimt (7,7 millioner)
Opseth har levert hele 17 poeng hittil, men skal nå opp mot Odd, som forsterket laget betraktelig i dagene før overgangsvinduet stengte. Skiens-laget er dessuten meget sultne på årets første seier, og er vanskelige å ha med å gjøre på Skagerak Arena.

3. Nicklas Bendtner – Rosenborg (12,9 millioner)
Får plass på denne listen også denne runden. Dansken fortsetter med å slite å overbevise, og har hverken mål eller målgivende hittil. Slår vel da på sedvanlig vis denne runden.


Slik spilles fjerde runde
Lørdag 7. april Vålerenga – Strømsgodset klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 8. april Haugesund – Sarpsborg 08 klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 8. april Brann – Kristiansund klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 8. april Tromsø – Ranheim klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 8. april Odd – Bodø/Glimt klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 8. april Sandefjord Fotball – Stabæk klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 8. april Rosenborg – Molde klokken 20:00 (MAX)
Onsdag 11. april Sandefjord Fotball – Ranheim klokken 18:30 (Eurosport Norge)
Onsdag 11. april Tromsø – Strømsgodset klokken 18:30 (Eurosport Player


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18