Helgens Fantasy-tips: mai madness

05/05/2018

Mai madness står for døren, og vi er klare med vurderingene til helgens runde!

Våren har ankommet fotball-Norge, som er den travleste perioden i Eliteserien. Hele fem runder skal gjennomføres i løpet av mai måned, og i den forbindelse har Discovery slått på stortromma og opprettet konseptet mai madness. Det er en liga alle lag blir automatisk registrert i, og alle starter med 0 poeng, uavhengig av antall poeng du har plukket i tidligere runder. Discovery har lovet storslåtte premier, så dette bør være en gyllen anledning for alle managere (deriblant undertegnede) som har hatt en skjev innledning til å få sesongen tilbake på skinner.

Før den åttende runden sparkes i gang på Lerkendal i kveld, er det viktig å notere seg at en av Eliteseriens store formspillere, Gjermund Åsen i Tromsø, høyst trolig ikke er med til det tøffe bortemøtet mot Brann. Åsen har plukket voldsomt med poeng i innledningen, men fraværet hans kan skape hodebry for noen og enhver. Vi har kikket på en spennende erstatter lenger ned i artikkelen.

Rosenborg er i fin form, og tar i mot Ranheim til et vaskeekte byderby i Trondheim. Til tross for Ranheims strålende sesongstart, er de regjerende seriemesterne trolig svært sugne på å vise hvem som er i sjefen i byen, og det finnes flere spennende alternativer hos vertene.

Videre ventes Brann å fosse videre hjemme mot Tromsø, som er nesten to forskjellige lag med og uten Gjermund Åsen. Tabellederne i Bergen har hatt en kanonstart, og for første gang på en god stund, er det reell substans i teksten «Gullet ska hem» på Brann stadion. Hærfører Vito Wormgoor leder an Eliteseriens gjerrigste forsvar, og det er ingen grunn til å ta vekk Brann-forsvarerne fra laget ditt med det aller første.

Rundens storkamp, i alle fall på papiret, er naturligvis Sarpsborg 08 mot Molde. Det er en uhyre vanskelig kamp å plukke kandidater fra, for begge lag har levert prestasjoner over hele spekteret på skalaen i løpet av de syv første rundene. Molde er nødt til å reise kjerringa etter en pinlig uke, mens vertene er avhengige av en seier for å ha heng på de øvrige lagene i toppen. Vi går over til våre tre utvalgte spillere denne runden:


Tre på topp
1. Sam Johnson – Vålerenga (8,9 millioner)
VIFs toppscorer har scoret i fire av syv runder denne sesongen, og forrige runde ble det to fulltreffere mot Ranheim. Har virkelig funnet seg til rette i hovedstaden, og hjemme mot Haugesund får han også tillit som rundens kaptein. Pluss at han foreløpig er valgt av under 15 prosent av spillets managere.

2. Anders Konradsen – Rosenborg (7,3 millioner)
Rosenborgs fremste poengplukker på midtbanen denne sesongen, og er også et vesentlig billigere alternativ enn foreksempel Mike Jensen og Pål André Helland, som koster henholdsvis to og nesten fem millioner mer. Har scoret i annenhver kamp denne sesongen, og da er det vel duket for nettsus mot lillebror Ranheim? Bør være et godt alternativ til Gjermund Åsen.

3. Vito Wormgoor – Brann (5,9 millioner)
Brann-kapteinen fortsetter å holde buret rent sammen med lagkameratene. Har en veldig høy eierandel (38,3 prosent), men Wormgoor er simpelthen et must på ethvert lag. Spesielt nå som mai madness går i gang.


Tre på bånn

1. Floki Finnbogason – Start (6,0 millioner)
Etter mål i de to første rundene, har islendingen sloknet helt i de siste fem. Var et hett, billig alternativ i innledningen, men måltørken hans, kombinert med formen til Start, gjør sitt til at islendingen fremstår som iskald for øyeblikket.

2. Bassel Jradi – Strømsgodset (9,2 millioner)
Dansken var lysende forrige sesong, men har foreløpig fremstått som en skygge av seg selv i år. Ingen målpoeng, og kun ett i hele år, kombinert med en forholdsvis stiv prislapp, er nok til at dansken bør vurderes å ta ut av laget, om du har han.

3. Gjermund Åsen – Tromsø (7,2 millioner)
Tromsøs store formspiller måtte ut med skade i forrige runde, og rekker ikke helgens kamp mot Brann. Foreløpig er skadeomfanget ukjent, men timingen på Åsens lårskade i hans livs form, er mildt sagt uheldig.


Slik spilles åttende runde
Lørdag 5. mai Rosenborg – Ranheim klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 6. mai Bodø/Glimt – Strømsgodset klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 6. mai Kristiansund – Stanæk klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 6. mai Lillestrøm – Sandefjord klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 6. mai Odd – Start klokken 18:00 (Eurosport Player)
Søndag 6. mai Vålerenga – Haugesund klokken 18:00 (Eurosport Norge)
Søndag 6. mai Brann – Tromsø klokken 20:00 (Eurosport Norge)
Mandag 7. mai Sarpsborg 08 – Molde klokken 19:00 (MAX)


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18