Forlenger med AaFK

16/06/2017

Aalesund går inn mot helgens Møre-derby med en forlenget kontrakt til en av klubbens aller største talenter.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Kristiansund – Aalesund: Etter to nokså positive opplevelser for det norske landslaget, vender seriespillet tilbake i helgen, og Eliteseriens 13. runde innledes med et vaskeekte Møre-derby, når nyopprykkede Kristiansund tar i mot Aalesund på Kristiansund stadion. Vertene sliter, som ventet, i landets øverste divisjon, og ligger for øyeblikket nest siste plass, med 12 poeng på like mange kamper. Gjestene fra Aalesund har gjort det betraktelig bedre, og befinner seg helt oppe på en femteplass, til tross for at det har «bare» seks poeng mer enn lørdagens verter.

Gretarsson
De oransje ankommer dessuten Kristiansund stadion med en fornyet kontrakt for en av klubbens aller største talenter. Daniél Leó Gretarsson er bare 21 år gammel, men har allerede denne sesongen rukket å bli en av klubbens mest betrodde spillere. Islendingen har spilt 11 av 12 seriekamper hittil i år, og venstrebacken har nå skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2020. Og hovedpersonen selv, er naturligvis fornøyd med forlengelsen.

- Jeg vet hva jeg har her i Aalesund. Det å ha fotball som jobb og spille for AaFK er en stor ære. Vi må fortsette den gode jobben vi har gjort så langt i sesongen. Fortsetter vi å jobbe slik, kan vi komme enda høyere på tabellen, sier Daniél Grétarsson til klubbens hjemmesider.

Aalesund best innbyrdes
Venstrebacken står med ett mål og én målgivende så langt denne sesongen, og hans offensive bidrag kan fort være med på at oppturen fortsetter for sunnmøringene. Han får også skryt fra sin trener Trond Fredriksen, som tror 21-åringen kan senke skuldrene etter å måtte slippe å bekymre seg for hvor han skal spille sin fotball neste sesong.

- Jeg er kjempefornøyd med å ha med Daniél videre. Han viser hva som må til for å bli bedre og tar hele tiden nye steg, og som allerede har vist seg å være en viktig spiller for oss i år, sier AaFK-treneren til klubbens hjemmesider.

Etter en god periode, tapte Aalesund sin siste seriekamp før landslagspausen, da oransjetrøyene røk 0-1 hjemme mot Haugesund. Før det hadde sunnmøringene plukket syv av ni mulige poeng. Lørdagens verter er i poengnød etter å ha vunnet bare én av sine siste seks. Forrige serierunde tapte man dessuten mot tabelljumbo Viking. Lagene har møttes innbyrdes i konkurranse kun to ganger tidligere, begge gangene i cupen i 2009 og 2014. Aalesund vant begge oppgjørene.


Tips-hjørnet: Kristiansund - Aalesund
Lørdag 17. juni, kl. 18.00 | Kristiansund Stadion
Eurosport N/Eurosport Player

Kampodds:
2,55    3,40    2,80  |  NordicBet   
2,50    3,30    2,70  |  Betsson 
2,45    3,15    2,95  |  Unibet 
2,50    3,35    2,75  |  Betsafe 
2,61    3,40    2,80  |  Coolbet

Tipset: Aalesund på asiatisk handikap 0:0 til 2,08 i odds hos Unibet
Kristiansund ligger på nedrykksplass, men det er kort vei oppover på tabellen. I bunnoppgjøret borte mot Viking sist måtte laget gi tapt fem minutter på overtid etter en tabbe av målvakt Sean McDermott. Elleve av tolv poeng denne sesongen er tatt her hjemme. Etter en flott periode med 5-3-1 på ni kamper skuffet Aalesund med hjemmetap for Haugesund sist etter tidlig baklengs. Vi spiller B-en på asiatisk handikap der vi får innsatsen tilbake med en eventuell U.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18