Endelig hjemme

09/09/2017

Søndag er det endelig klart for Vålerenga-debut på nye arena. En stor og etterlengtet dag, så gjenstår å se om dette også er starten på en sportslig opptur.

Vålerenga-Sarpsborg: Atskillige år på overtid dukes det søndag til fest på Vålerengas nye hjemmebane. Via Dælenenga, Frogner stadion, Voldsløkka, Jordal, Bislett og Ullevaal stadion er man endelig fremme på sitt første selveiede stadion; Vålerenga kultur- og idrettspark. Her skal Vålerenga-supporterne endelig finne seg til rette, og da forhåpentligvis med sportslige resultater som står i stil til de nye flotte omgivelsene. Og kan hende var den nylige cupsuksessen mot Rosenborg et varsel om hva som skal komme. Seieren på Lerkendal betyr samtidig at Sarpsborg får æren av ikke bare å være første motstander, men også den andre. Denne helgen skal det spilles om viktige Eliteseriepoeng, før det så skal kjempes om avansement til cupfinale på Vålerengas tidligere hjemmebane.

Utsolgt
Begge søndagens duellanter kan glede seg over fullsatte tribuner og feststemning, og begge lag har like lyst på de tre poengene som deles ut til dessert etter festen. Sarpsborg er Rosenborgs nærmeste utfordrer i tittelkampen, og har ikke råd til flere glipptak etter i forrige runde bare å ha fått ett poeng mot Strømsgodset.

-Vi går alltid for tre poeng og er ikke fornøyd med ett, men vi møter en mye bedre utgave av Godset nå enn for en måned siden. Vi mangler litt kvalitet i bevegelsene våre og pasningsspillet etter pause, sa assistenttrener Tom Freddy Aune til klubbens hjemmesider etter kampen mot drammenserne der hovedtrener Geir Bakke var suspendert og måtte følge kampen fra tribuneplass.

Topp mot bunn
Sarpsborg er seks poeng bak Rosenborg med ti kamper igjen å spille, og har dermed fortsatt teoretiske muligheter til å ende sesongen som dobbeltmester. For Vålerenga er situasjonen en litt annen. Seieren mot Rosenborg i cupen gir håp om en første cupfinale siden 2008.I Eliteserien går det imidlertid tyngre, mye tyngre. Kun 24 poeng er sanket fra første 19 kamper, og det er dermed bare fem poeng ned til lagene under nedrykksstreken. Ingen av de siste seks kampene er vunnet, og man må dermed helt tilbake til midten av juni for å finne forrige seier.

- Ja, jeg er bekymret. Det er ikke noen tvil om det. Det er ikke noe vi ønsker. Vi må jobbe steinhardt og trene godt nå for å snu trenden, det er den eneste måten å gjøre det på, sa Ronny Deila til Nettavisen etter 1-2-tapet for Lillestrøm i siste kamp før landslagspausen.

Bestemann solgt
Vålerenga ligger svett an på tabellen, og må i tillegg starte klatringen uten sin beste spiller. Ghayas Zahid forsvant nylig til APOEL på Kypros der han går fra nedrykksstrid i Eliteserien til Champions League-fotball mot europeiske storheter som Real Madrid, Tottenham og Borussia Dortmund.

– Vi er veldig glade på Ghayas vegne og fotballmessig var det også riktig å ta et nytt steg. Det er positivt at vi kan være en klubb som oppfyller spillernes drømmer. Han vil komme tilbake til VIF den dagen det er naturlig for ham, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Utvilsomt en fin og fortjent overgang for Zahid, men samtidig en strek i regningen for et VIF-lag som trenger poeng.

Søndag blir det uansett fest på Valle. Så får man bare for Vålerengas skyld håpe man ikke ender opp som Aalesund, Odd, Start og Sandefjord da de innviet sine respektive nye arenaer. Utrettelige Klanen fortjener så absolutt bedre enn som så. Denne helgen står de tett i tett på «Store Stå», med plass til 4500 stående og syngende feststemte supportere, glade over endelig å være hjemme.


Tips-hjørnet: Vålerenga – Sarpsborg 08
Søndag 10. september, kl. 18.00
Vålerenga kultur- og idrettspark
Eurosport N/Eurosport Player

Kampodds:
2,40    3,40    2,90  |  NordicBet  
2,38    3,35    2,85  |  Betsson 
2,40    3,25    2,95  |  Unibet 
2,40    3,40    2,90  |  Betsafe 
2,40    3,35    3,15  |  Coolbet

Tipset: Sarpsborg 08-seier til 3,15 i odds hos Coolbet/under 2,5 mål til 1,97 i odds hos Nordicbet
Vålerenga ligger på 12. plass i ligaen etter fem kamper på rad uten seier, men slo ilbake i cupen sist med 2-1-seier borte mot Rosenborg. Daniel Fredheim Holm, Fitim Azemi, Magnus Lekven og Mohammed Abdellaoue manglet, Ghayas Zahid er solgt. 0-2-tap i omvendte møte, 4-1-0 i tilsvarende oppgjør. Sarpsborg med 2-1-seier borte mot Mjøndalen i cupen og 2-5-0 på syv siste i ligaen. Vi gir tipset til gjestene, men forsøker også under 2,5 scoringer.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18