Davy Wathne til Tips: - Lagerbäck famler

04/10/2017

TV 2-profilen synes starten til Lars Lagerbäck har bæret preg av fomling og famling. I Island hadde han typene, og kanskje skal det noe annet til for å oppnå suksess hos Norge.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Mange ble overrasket over at ikke Martin Ødegaard var en del av den norske troppen til kampene mot San Marino og Nord-Irland. Davy Wathne forstår ikke helt Lars Lagerbäcks tankesett, og har begynt å fundere på om Ødegaard ikke passer inn i svenskens filosofi.

Samtidig er han kritisk til måten ting har blitt kommunisert på. Ødegaard har blitt intervjuet av TV 2 og der kommet med sine meninger om troppen. Dette er ikke en optimal møte å gjøre det på ifølge Wathne.

- Alle andre enn Lagerbäck tenker at Ødegaard er en spiller med unike kvaliteter og ferdigheter, og at han burde vært selvskreven med tanke på fremtiden. De fleste mener at han bør være selvskreven siden dette er en spiller laget skal bygges rundt. Det er vanskelig å forstå hva Lagerbäck tenker. Jeg kjenner ikke svensken godt nok til å forstå resonnementet hans eller filosofien, og det virker heller ikke som det er noen veldig bra dialog mellom dem, mener Wathne til Tips.

- Det første en landslagstrener gjør vil være å kartlegge de beste, de viktigste og de som kan være verdifulle på lang sikt. Så prate med spillere for å vise hva han tenker. Det er litt dumt at man kommuniserer gjennom media. Man burde unngått å få det slik at Ødegaard mener noe om laguttaket på TV 2 og i VG, og Lagerbäck forklarer uten å ha sagt det til Ødegaard selv. Vi har ikke mange som Ødegaard i Norge, fortsetter han.

Lagerbäck

Er inne i en kartleggingsfase
Lagerbäck har vært i sjefsstolen siden februar. Mannen som tidligere har fått gode resultater med Sverige og Island skal nå føre Norge til EM i 2020. Det kan bli vanskelig for et land som ikke har deltatt i noe mesterskap siden år 2000.

- Det er alt for tidlig å felle noen dom. Han har jo hatt de noen dager i tre bolker. Det er vel enighet om at han tar ut stort sett det mannskapet som tilsvarer de beste spillerne våre. Han har hatt veldig begrenset tid, så han har ikke rukket å sette sitt preg på laget. Vi har sett konturen av noe, men det vil nok ta lengre tid for en landslagstrener å forme et lag enn det gjør for en klubbtrener som har spillerne tilgjengelig i hver dag syv ganger i uka, mener bergenseren.

- Hvordan synes du Norge spillemessig og resultatmessig har opptrådt under Lagerbäck?

- Et stort spørsmål er om han vil finne de typene han hadde suksess med på Island. Eller er det slik at Lagerbäck på en måte må legge om og justere fordi han ikke har de islandske kraft-typene, de lederskikkelsene eller den fysikken som islendingene hadde suksess med frem til og med Frankrike-EM. Spill, taktikk og alt annet har bæret preg av en viss fomling og famling gjennom prøving og feiling. Slik er det alltid i en slik kartleggingsfase der man må finne sine typer for å finne sin spillestil, sier Wathne.

Nedtur mot Tyskland
Norge så ut til å være i fremgang med uavgjort hjemme mot Tsjekkia og seier hjemme mot Aserbajdsjan i den påfølgende kampen. Det var kanskje nå Lagerbäck hadde funnet ut av hvordan Norge skulle spille?

Men nei. Mot Tyskland sa det stopp, og det med et brak. Laget tapte 6-0 og viste at veien opp til de store nasjonene er lang.

- Vi har ingen stor generasjon av fotballspillere. Vi må bare innse at vi er en liten fotballnasjon som ikke erstatter enere som legger opp; når bautaer blir vekke, så står det ikke klar en ny Carew, en ny Riise eller en ny Hangeland som bare overtar og fortsetter slik det skjer i Tyskland og i Italia. Vi merker at det går i bølger, forteller Wathne.

TV 2-profilen tror Lagerbäck fremover er opptatt av to ting: Å få positive opplevelser og finne typene som han skal bygge sitt EM-lag med frem mot 2020.


Tips-hjørnet: San Marino - Norge
Torsdag 5. oktober, kl. 20.45 | San Marino Stadium
Eurosport Player/MAX

Kampodds:
35,00    16,00    1,05  |  NordicBet   
35,00    16,00    1,05  |  Betsson 
36,00    13,00    1,04  |  Unibet 
35,00    16,00    1,05  |  Betsafe 
40,00    12,00    1,05  |  Coolbet 
34,25    13,50    1,05  |  10Bet

Tipset: Norge-seier til 1,05 i odds hos 10Bet og Coolbet
San Marino har tapt sine 19 siste landskamper. Helt sjanseløst som vanlig i denne gruppen med åtte strake tap og 2-38 i total målforskjell. 1-4-tap i omvendte møte. Norge med 1-2-2 på fem kamper etter at Lars Lagerbäck tok over som landslagssjef. Sist fikk det norske landslaget en leksjon i fotball i 0-6-tapet borte mot Tyskland. VM-håpet er over, men opptur trengs likevel. Markus Henriksen og Pål André Helland er tilbake her. Her forplikter Norge å vinne!


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18