1. divisjon - Oppsummering fra 3. serierunde

17/04/2017

Fredrikstad overrasket borte mot Sandnes Ulf, Bodø/Glimt og Start vant oppskriftsmessig, mens Ranheim tok sin tredje strake seier.

En ny runde av OBOS-ligaen er spilt, en runde som ikke bar på de helt store overraskelsene. Ranheim leder ligaen med ni poeng etter tre kamper, mens Bodø/Glimt, Start, Ull/Kisa og Sandes Ulf følger hakk i hæl med syv poeng hver. Nederst sliter Arendal stort med ingen seire til nå. Elverum, Åsane, Strømmen, Kongsvinger og Jerv ligger også i bunnen med ett poeng hver.

Sandnes Ulf klarte aldri å sette ballen bak Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen og østfoldingene tok dermed med seg ett poeng. Laget har uavgjort på alle sin første tre kamper, og det mot sterke motstandere som Mjøndalen, Start og Sandnes Ulf. I neste kamp blir det ikke enklere for Fredrikstad hvor de da verter Bodø/Glimt på egen hjemmebane.

Bodø/Glimt var store favoritter når de tok imot Elverum, men kanskje var det litt overraskende at laget skulle vinne så overlegent som de gjorde. Hele 5-0 ble det til slutt, hvor Kachi, Trond Olsen x2, Kristian Fardal Opseth og Nemanja Mladenovic kom på scoringslisten for nordlendingene. 

Start vant også stort med 4-0 over Åsane. Sørlendingene hadde ingen problemer og det ble tidlig klart at bergenserne var et hakk for små for Start. Spesielt Daniel Aase imponerte på høyrekanten og ble sågar også kåret til banens beste spiller. Nederlenderen, som i denne kampen spilte som offensiv midtbane, kom på scoringslisten ved hele tre anledninger. Dennis Antwi var den andre målscoreren i denne matchen. 

Ranheim leder 1. divisjon og tok mandag en ny seier hjemme mot Arendal. Tidligere Rosenborg-spiller Michael Karlsen og Torgil Gjertsen var målscorerne til Ranheim, mens innbytter Wilhem Pepa reddet noe av æren til sørlendingene. 

Resultater - 1. divisjon:

Sandnes Ulf - Fredrikstad 0-0

Bodø/Glimt - Elverum 5-0

Florø - Levanger 0-0

Ranheim - Arendal 2-1

Tromsdalen - Kongsvinger 2-2

Ull/Kisa - Strømmen 2-0

Start - Åsane 4-0


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18