VM-profilen: Salem al-Dawsari

11/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Saudi Arabias Salem al-Dawsari.

I et lag blottet for vaskeekte superstjerner, er Salem al-Dawsari en av de som er mer enn kapable til å sette Saudi Arabia på kartet i sommerens VM. Den offensive midtbanespilleren liker seg best ute på kanten, og er mer enn villig til å skjære innover i banen. Dawsari tilbrakte andre halvdel av denne sesongen på lån i Villarreal. Her fikk han bare ett eneste innhopp, i siste runde mot Real Madrid. Her var 27-åringen imidlertid med på å snu kampen i Villarreals favør.

Salem al-Dawsari er intet ungt og lovende talent, men opplevelsen og erfaringen i Spania, vil trolig bare hjelpe ham og landslaget. Ifølge rapportene taklet han overgangen til den europeiske levemåten godt, og lærte også språket. For tre år siden bøtela klubben hans, al-Hilal, Dawsari en månedslønn for å ha prøvd å skalle ned dommeren i Riyadh-derbyet mot al-Nassr. Nå har vingen imidlertid modnet, og med rykende fersk erfaring fra La Liga i lomma, hviler mye av det offensive ansvaret på den 27 år gamle vingen.


Navn: Salem al-Dawsari
Posisjon: Ving
Alder: 27
Klubb: al-Hilal
Antall landskamper/mål: 33/4


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18