VM-profilen: Gylfi Sigurdsson

14/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Islands Gylfi Sigurdsson.

Islands historie er spekket med legendariske vikingkonger og helter, men ingen av dagens islendinger har en større stjerne på sagaøya enn Gylfi Sigurdsson, Islands desidert største idrettsstjerne. Everton-stjernen skal nå gi seg i kast med sitt første VM noen sinne, og dødballeksperten er klar til å piske giftige baller inn i feltet, som forhåpentligvis skal resultere i VM-suksess.

28-åringen ble født og vokste opp på Reykjavik, og bare 16 år gammel ble han plukket opp av Reading, før han ble gitt proffkontrakt i 2007. Han ble solgt videre til tyske Hoffenheim i 2010 for 6,5 millioner pund, noe som var salgsrekord for Reading på den tiden. Han har vært innom Swansea to ganger og i Tottenham, men det er hos Swansea Sigurdsson har vist frem sin beste fotball. Det sørget for at han ble solgt til Everton for hele 40 millioner pund forrige sesong, men har ikke vist seg frem på sitt aller beste på Goodison Park. Midtbanespilleren er likevel Islands desidert beste og viktigste spiller og all eventuell islandsk VM-suksess avhenger av 28-åringen.


Navn: Gylfi Sigurdsson
Posisjon: Midtbane
Alder: 28
Klubb: Everton
Antall landskamper/mål: 57/19
 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18