VM-profilen: Edinson Cavani

11/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Uruguays Edinson Cavani.

Edinson Cavani er velkjent for de fleste, og de lange lokkene og markerte kinnbena er nesten like karakteristiske som evnen hans til å score mål. Cavani har vært en nøkkelbrikke for Uruguay i over ti år nå, helt siden han scoret i debuten mot Colombia i februar 2008. Nå går 31-åringen inn i sitt tredje VM, og trolig er dette måltyvens siste mulighet til å kunne direkte påvirke Uruguays vinnersjanser i VM. Sammen med Barcelonas Luis Suárez utgjør han kanskje det giftigste spissparet i landslagsfotballen, og i en gruppe med Russland, Egypt og Saudi Arabia kan det bli atskillig med måljubel for PSG-spissen.

Edinson Cavani startet sin karriere i den hjemlige klubben Danubio, før italienske Palermo tok sjansen på ham i 2007. Der viste den langhårede spissen hva han er god for, og etter tre sesonger, ble han solgt til Napoli i 2010 for bare 17 millioner euro. Det var her spissen virkelig skapte et navn for seg selv, og etter tre strålende sesonger, ble han kjøpt av PSG for 64 millioner euro. Her har Edinson Cavani blitt bare bedre og bedre med årene, og denne sesongen noterte han seg for 38 mål og syv målgivende for franskmennene. Hvis han kan levere i nærheten av samme nivå i VM, kan Uruguay fort seile opp som en outsider.


Navn: Edinson Roberto Cavani Gómez
Posisjon: Spiss
Alder: 31
Klubb: PSG
Antall landskamper/mål: 100/42


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18