VM-profilen: Andrés Iniesta

12/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Spanias Andrés Iniesta.

Når karrieren til Andrés Iniesta er over, vil ballgeniet stå igjen som en av de beste gjennom tidene. Han bør det, i alle fall. Det finnes ingenting 34-åringen har vunnet i fotballen, og etter 21 år for sitt kjære Barcelona, takket Iniesta av i Blaugrana etter denne sesongen. 31 titler sopet han opp for katalanerne, og han er en av de høyst elskede og respekterte spillerne blant fotballfans verden over.
Han har ikke vært noe dårligere i den spanske landslagstrøya, og har vært en nasjonens viktigste spillere de siste ti årene. Spesielt sitter den matchvinnende scoringen mot Nederland i VM-finalen i 2010 friskt i minnet.

Andrés Iniesta Lujan startet sin karriere for sin lokale klubb, Albacete Balompie, før han, mot sin vilje, ble signert av Barcelonas bermøte La Masia-akademi da han var 12 år gammel. Han brukte ikke lang tid på å overbevise klubben om sitt enorme talent, og i 1999 ble han kåret til turneringens beste spiller for Barcelona U15 i Nike Premier Cup. Siden tok han steget opp til seniorlaget og har ikke sett seg tilbake siden. VM i Russland vil være Iniestas siste internasjonale mesterskap, og en hel verden står klar til å hylle hva Iniesta har gitt til fotballen.


Navn: Andrés Iniesta
Posisjon: Midtbane
Alder: 34
Klubb: Vissel Kobe
Antall landskamper/mål: 126/13


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18