Vil by Viking til dans

15/05/2017

Hvis Aalesund-spillerne får det slik de vil, blir Stavanger by i morgen kveld fargelagt oransje.

Viking – Aalesund: I morgen er det klart for fotballens nasjonaldag, og publikum over hele landet vil strømme til stadion i håp om å se sitt lag sørge for en best mulig start på feiringen av grunnlovsdagen på onsdag. For Viking og Aalesund er således intet annerledes, og siddisene kunne virkelig trengt en opptur etter en nitrist sesonginnledning. En seier og en uavgjort er alt Viking har å vise til etter åtte serierunder og er allerede i ferd med å få en luke opp til trygg grunn. Forrige runde ble Viking knust 4-0 av Sogndal og runden før ble det et pinlig hjemmetap mot overraskelseslaget Sandefjord.

Nå er Viking følgelig ute etter å reise kjerringa, på selveste 16. mai, men hvis Aalesund får det som de vil, blir det en ny nedtur på Viking stadion.

- Vi er revansjelystne etter tapet mot Vålerenga. Vi skal ta de sjansene vi får og skal by opp til dans sammen med Viking, sier midtbanespilleren Vebjørn Hoff til klubbens hjemmesider.

Selv om 16. mai er fotball-Norges festdag, har ikke denne dagen gitt særlig feststemning til fotballgale Aalesund de siste årene. AaFK har faktisk ikke vunnet på 16. mai siden Strømsgodset ble slått 2-1 på hjemmebane i 2011. Siden har det blitt 2-4 mot Haugesund, 0-2 mot Brann, 2-2 mot Sogndal, 1-3 mot Strømsgodset og 1-1 mot Start.

Frir til Viking-fansen
Viking har på sin side ikke tapt på fire strake 16. mai-oppgjør, men tre av disse har imidlertid endt uavgjort. Forrige seier kom i 2015, mot Start, men i år er poengnøden større enn noen sinne. Viking-trener Ian Birchnall er desperat etter tre poeng, og engelskmannen sammenligner 16. med fotball-Englands Boxing Day.

- Som engelskmann blir jeg påminnet om den atmosfæren vi har på 2. juledag, også kjent som Boxing Day. Tribunene fylles opp, russen bidrar til å gi det hele en slags karneval-atmosfære, og 16. mai-kampene er en nydelig oppvarming til 17. mai. Det eneste fokuset for meg, og alle i Viking, er de tre poengene vi ska ta mot Aalesund. Vi må rette på det som har pågått de siste to kampene, og vi må gjøre det fort. Jeg vil be supporterne om å tro på oss, og vi som lag skal gjøre oss verdig deres tillit, sier Birchnall til klubbens hjemmesider.

Forrige sesong tok Viking og Aalesund en seier hver i innbyrdes oppgjør, men begge lagene vant imidlertid på bortebane. En ny borteseier i morgen har Viking simpelthen ikke råd til.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18