– Vi frykter ikke Italia

09/11/2017

Sveriges landslagssjef Janne Andersson har respekt, men frykter slett ikke motstander Italia i play off til VM.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Fredag fylles tribunene på Friends Arena utenfor Stockholm til randen av blågule svensker. 50 000 tilskuere melder sin ankomst for å se egne helter kjempe mot selveste Italia om billett til VM i Russland. Play off-trekningen kunne vanskelig gitt et tøffere utfall, men landslagssjef Janne Andersson ønsker å bli trodd på at han ikke frykter fredagens motstander.

– Først og fremst var vi glade for endelig å få vite hvem vi skulle møte. Det var ingen grunn til å gå i gang med å finsikte alle mulige motstandere, men så fort vi fikk trekningen unnagjort var arbeidet med å studere Italia igang, sa den svenske landslagssjefen til svensk presse for en drøy uke siden.

Sverige

Sverige har ikke slått Italia i offisiell landskamp siden 1998. På totalt 23 møter har Sverige vunnet seks, mens Italia har vunnet elleve. Statistikken til tross er Andersson forsiktig optimist.

– Italia er naturligvis en formidabel fotballnasjon, med en mektig historie. Vi har respekt, men ikke i den grad at vi frykter dem, sier landslagssjefen ifølge Aftonbladet.

– Sikker på at Italia spiller i VM
Svenskene er ikke redde, i alle fall ikke utad, men italienerne virker uansett brennsikre på at de over to kamper skal kunne ta seg av de blågule fra det høye nord.

– Sverige slo Frankrike hjemme, og havnet foran Nederland i kvalifiseringen. De fortjener vår respekt, men jeg er sikker på at Italia spiller VM i Russland neste år. Ingen her hjemme tror noe annet, sier den italienske landslagssjefen Gian Piero Ventura til fotballavisa Gazzetta dello Sport.

Den italienske sportsavisa har også gjennomgått den svenske troppen, og funnet atskillige svakheter.

Andreas Granqvist (eks. Genoa) og Victor Lindelöf (Manchester United) skal være av Sveriges viktigste spillere, men begge oppsummeres av den italienske fotballavisa som noe oppskrytt. Avisa oppsummerer med at Sverige har et forholdsvis begrenset lag, kvalifiseringsresultatene til tross.

Nevnte Lindelöf har dessuten fått en tung start på sin karriere i Manchester United, og usikkerheten har også hatt innvirkning på spillet for Sverige. I seneste svenske landskamper har den unge midtstopperen gjort feil som virket utenkelige før overgangen fra Benfica til Premier League.

Italienske jokere

Sverige stiller, med få unntak, med sine aller beste til kvalkampene mot Italia. Den faste høyrebacken Mikael Lustig (Celtic) må stå over første kamp grunnet karantene, og i hans sted er Brøndby-forsvarer Johan Larsson hentet inn. Ni midtbanespillere er plukket, og av dem er Jimmy Durmaz. Toulouse-spilleren har slitt med skade og ikke spilt særlig fotball den siste måneden, men er hentet inn på mistanke.

– Jimmy er ikke påtenkt plass i elleveren, men kan brukes i flere roller og kan gjøre en innsats fra benken, sier den svenske landslagssjefen.

I Italias tropp heter overraskelsene Simone Zaza og Jorginho. Ingen av de to har spilt for Italia det siste året. West Ham-floppen Zaza er hentet inn etter 9 scoringer på 11 kamper for Valencia, og skal trolig være et cover for måljeger Ciro Immobile som den senere tid har hanglet rundt halvskadet. Uttaket av Brasil-fødte Jorginho ryktes å kunne være taktisk. Den 25-årige Napoli-spilleren har tidligere bare spilt treningskamper, og har dermed fortsatt muligheten til å velge Brasil for fremtiden. Med minutter for Italia i play off vil døra til Brasil være stengt.

Sveriges tropp:
Keepere: Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfelt, Robin Olsen
Forsvar: Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Pontus Jansson, Emil Krafth, Johan Larsson, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson
Midtbane: Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Jakob Johansson, Sebastian Larsson, Marcus Rohdén, Ken Sema, Gustav Svensson
Angrep: Marcus Berg, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen

Italias tropp:
Keepere: Gianluigi Buffon, Gianluigi Donnarumma, Mattia Perin.
Forsvar: Davide Astori, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Danilo D’Ambrosio, Matteo Darmian, Daniele Rugani, Leonardo Spinazzola, Davide Zappacosta.
Midtbane: Federico Bernardeschi, Antonio Candreva, Daniele De Rossi, Stephan El Shaarawy, Alessandro Florenzi, Roberto Gagliardini, Lorenzo Insigne, Jorge Luiz Frello Jorginho, Marco Parolo, Marco Verratti.
Angrep: Andrea Belotti, Eder Citadin Martins, Manolo Gabbiadini, Ciro Immobile, Simone Zaza.


Tips-hjørnet: Sverige - Italia
Fredag 10. november, kl. 20.45
Friends Arena
Eurosport Player/MAX

Kampodds:
3,10    3,10    2,40  |  NordicBet   
3,10    3,10    2,40  |  Betsson 
3,10    3,20    2,40  |  Unibet 
3,10    3,10    2,40  |  Betsafe
3,25    3,00    2,55  |  Coolbet 
3,10    3,05    2,40  |  10Bet

Tipset: Italia-seier til 2,55 i odds hos Coolbet
Sverige med 0-2-tap for Nederland sist, men det holdt til å sikre 2. plassen fire poeng bak Frankrike. Her er Johan Larsson (f) med for første gang siden 2015, Mikael Lustig (f) soner. 0-1-tap for dagens motstander i EM i fjor. Italia tok 2. plassen i gruppe G fem poeng bak Spania. Ciro Immobile (a) og Andrea Belotti (a) trøbler med småting og Simone Zaza (a) er dermed tilbake i troppen. Alessandro Florenzi og Jorginho er tilbake på midtbanen. Vi gir tipset til gjestene.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18