Tuchel blir ny PSG-manager

14/05/2018

Mandag ble tyskeren bekreftet som PSGs neste manager.

Etter nok en tidlig exit i Champions League denne sesongen, bestemte styret i PSG seg for å ta avskjed med sin manager, Unai Emery. Treneren har hatt stor suksess i Europa med Sevilla tidligere, men i den franske hovedstaden ble Emery aldri noen ordentlig hit. Det er få klubber i verden som har et like kravstort styre som i PSG, og nå er det altså Thomas Tuchel som er nestemann til å prøve seg. Tyskeren har vært arbeidsledig i cirka ett år, etter at han var ferdig som trener i Borussia Dortmund etter forrige sesong. Nå gleder han seg til å skrive det neste kapittelet i trenerkarrieren.

- Det er med stor glede, stolthet og ambisjon jeg blir en del av denne globale og flotte fotballklubben. Jeg ser frem til å jobbe med alle disse store spillerne, som er noen av de beste på planeten. Sammen med teamet mitt, vil vi gjøre alt for å hjelpe denne klubben med å lykkes på aller øverste nivå internasjonalt. Det er et voldsomt potensiale i Paris, og dette er den mest spennende muligheten jeg har fått, sier Tuchel i en pressemelding.

Unai Emery vil fortsatt være i trenerstolen ut sesongen, og spaserer ut av den franske hovedstaden med årets Ligue 1-tittel i kofferten.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18