Slik blir du best i Fantasy

08/03/2018

Vinneren av fjorårets sesong gir deg tips og råd for hvordan du skal lykkes i manager-spillet.

To dager før seriestart, har over 32 000 spillere meldt seg på årets utgave av Eliteserien Fantasy. Kampen om de gjeveste plassene ligger an til å bli hardere enn noen gang, og det er så vel viktig å havne øverst i kompisligaen, som en god plassering totalt. Fortsatt har du god tid på deg til å sette opp akkurat ditt lag før første serierunde, og fjorårets vinner av Eliteserien Fantasy, Hans Magnus Lønøy, gir deg suksessoppskriften.

- Når jeg setter opp laget, forsøker jeg særlig å se etter underprisede spillere, samt spillere ute av posisjon, for eksempel spillere som er oppført i forsvar, men som brukes på midtbanen. Jeg ser også litt på hvem som tar dødballer for de enkelte lagene, selv om det ikke alltid er like lett å se ut fra sesongoppkjøringen. Til slutt sørger jeg for å ha nok «kapteinsemner» å rotere mellom, sier Hans Magnus Lønøy til Tips.


Mange elementer
I fjor sanket han 1665 poeng i løpet av 30 serierunder, noe som var nok til å bli kåret Norges beste manager. Han avslører at han kommer til å bruke mange av de samme strategiene sine også denne sesongen.

- Generelt forsøkte jeg å lese markedet og hente spillere som lå an til prisoppgang, og dermed bygge lagverdi. Dette førte til at jeg på slutten av sesongen hadde råd til å hente tilnærmet hvem jeg ville. Jeg vil nok forsøke noe tilsvarende også i år, forteller fjorårets Fantasy-konge.


- Hvilke forventninger har du før årets sesong?
- Jeg har nok et noe høyere forventningspress på meg foran årets sesong, men jeg tror nok at det blir vanskelig å gjenta suksessen fullt ut. Det er rimelig mange vurderinger man må treffe på i løpet av sesongen for å lykkes helt i toppen. Her er nok også flaks et element man ikke kan utelukke. Forhåpningene for årets sesong er vel å være med i toppen i de internligaene jeg er med i, sier Lønøy.

Parkere bussen eller spissrush?
Nytt av årets sesong, er at Eliteseriens versjon av Fantasy, har tilført «chips». Dette er spillerkort du kan bruke kun én gang i løpet av hele sesongen. Chipen «Parker bussen» gir alle forsvarsspillere doble poeng. «Spissrush» gir alle spisser doble poeng, mens «To kapteiner» gir både kapteinen og visekapteinen din doble poeng. Her gjelder det med andre ord å tenke nøye over når det passer best å bruke de nye tilskuddene.

- Jeg kommer nok til å spare på chipene i påvente av eventuelle «double gameweeks» (runder hvor to eller flere lag spiller to kamper i én runde). I tillegg kommer jeg nok til å bruke en chip i siste serierunde, da det pleier å være total målbonanza akkurat den runden, avslører den regjerende Fantasy-mesteren.


Tips til nye spillere
Til tross for over 70 000 spillere forrige sesong, vil det trolig være flust av nye managere som aldri har spilt Fantasy før, hverken Premier League- eller Eliteserien-versjonen. Er du en av de, så har Lønøy følgende tips.

- Se etter spillere som enten gir målpoeng, eller clean sheets. Det er ikke nødvendigvis de beste spillerne i virkeligheten, som er de beste spillerne å ha på Fantasy. For eksempel er det lite verdig i defensive midtbanespillere. Ellers er det nok lurt å forsøke å bygge lagvedi, slik at man får handlingsrom til å styrke laget. Forsøk å være tidligere ute enn resten, slik at man får med seg hele prisoppgangen, sier Hans Magnus Lønøy til Tips. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18