Samling i bånn

08/09/2017

Norwich og Birmingham har kikkerten rettet mot opprykk. Lørdag møtes de til bunnoppgjør på Carrow Road.

Norwich-Birmingham: Bare to lag slapp inn flere baklengs enn Norwich forrige sesong. Kanarifuglene var av forhåndsfavorittene, og kjempet da også lenge om opprykk, men de stadige turene inn i eget mål for å hente ball ble til slutt skjebnesvangert da klubben endte på 8.plass. Sommeren skulle brukes på å rette opp i den defensive nedturen, men nei. Norwich City står med 12 baklengs etter 5 kamper, mer enn noe annet lag i The Championship, og har dermed bare to lag bak seg på tabellen.

- Tolv baklengs etter fem kamper gjør som regel at det er umulig å vinne. Forsvarsspillet vi har oppvist gjør meg forbannet, og det er opp til meg om jeg vil forsøke å forbedre de allerede eksisterende spillerne eller hente inn nye forsvarsspillere, sa en tydelig forbannet Norwich-manager Daniel Farke til klubbens hjemmesider etter det pinlige 0-4-tapet mot Millwall i siste kamp før landslagspausen.

NEDTUR: Ivo Pinto og Norwich har fått en lei sesongstart, og særlig bedre er ikke stemningen hos lørdagens motstander.
NEDTUR: Ivo Pinto og Norwich har fått en lei sesongstart, og særlig bedre er ikke stemningen hos lørdagens motstander.

Stopper-kjøp
Farke fulgte da også opp «trusselen» om å hente inn nyt blod til en tydelig skjelvende forsvarsrekke. På vinduets siste dag la man nemlig nødvendig antall pundsedler på bordet til å kunne hente rutinerte Grant Hanley fra Newcastle. 25-åringen kan vise til over 200 kamper i Englands to øverste divisjoner, og vil garantert styrke kanarienes defensiv.

- Grant er langt mer enn et ekstra alternativ i de bakre rekker. Han har enorm rutine fra sin tid som kaptein for Blackburn, og som en viktig del av det skotske landslaget. Vi hadde en lang prat før papirene ble signert, og han imponerte meg med sin innstilling, sa Farke etter å ha gitt stopperen fireårskontrakt på Carrow Road.

Mer skal kanskje ikke til for å få Norwich på fote defensivt, i alle fall ikke om man også tar med at stopperkollega Timm Klose som snarest returnerer fra sin ankelskade, samtidig som høyreback Ivo Pinto bare vil bli bedre etter nylig også å ha returnert fra skade.

Gode, gamle ‘Arry
Birmingham har, som Norwich, levert en sesongstart som er langt unna forventningene. Norwich valgte å svare på de svake resultatene ved å hente inn en dreven midtstopper, men Birmingham-manager Harry Redknapp gikk i kjent stil lenger. Mye lenger. Redknapp brukte siste overgangsdag til å hente «halve» Brentford, og står dermed bokført med 14 nye spillere inn siden mai. Redknapp rakk også å sette ny klubbrekord, da spanske Jota ble hentet fra Brentford for om lag £8 millioner på Deadline Day. Midtstopper Harlee Dean og venstreback Maxime Colin ble også hentet fra Griffin Park, og Redknapp tror kjøpene vil gjøre Birmingham til et langt bedre lag – om man bare gir dem tid.

- Jeg tror vi skal vente til det er spilt opp mot 20 kamper før vi dømmer dette laget. Vi har fått handlene på plass, og jeg tror dette vil bli et lag som vil underholde fansen, sier Birmingham-manageren til Bristol Post.

Birmingham og Norwich står begge med fire poeng fra første fem kamper. Forrige sesongs to Championship-møter endte begge med hjemmeseier. Birmingham vant 3-0 på St. Andrews, mens det endte 2-0 på Carrow Road.


Tips-hjørnet: Norwich – Birmingham
Lørdag 9. september, kl. 16.00
Carrow Road

Kampodds:
1,88    3,65    4,15  |   NordicBet  
1,88    3,65    4,15  |  Betsson
1,89    3,60    3,90  |  Unibet
1,88    3,65    4,15  |  Betsafe
1,95    3,60    3,95  |  Coolbet

Tipset: Norwich-seier til 1,95 i odds hos Coolbet
Norwich har skuffet og ligger på nedrykksplass etter 1-1-3 på de fem første. I ligacupen gjorde imidlertid laget jobben med 4-1-seier hjemme mot Charlton. Grant Hanley er hentet fra Newcastle. 3-2-0 på fem tilsvarende møter. Som vanlig moro med Harry Redknapp på deadline day. Birmingham hentet inn Jeremie Boga, Harlee Dean, Jason Lowe, Maxime Colin, Liam Walsh og Jota. Ryan Shotton ble solgt, Carl Jenkinson (f) er ute med skade. Vi forsøker en H.

 


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18