Oppkjøring i oktober

12/10/2017

Birmingham legger den elendige sesonginnledningen i skuffen, og starter med blanke ark.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Birmingham - Cardiff: Birmingham har bare vunnet to av sine første elleve kamper i The Championship, og Blues-spillerne gikk til landslagspause vel vitende om at de var på nedrykksplass med tøft program i vente. Ligaleder Cardiff står nemlig på motsatt halvdel når man denne helgen er tilbake i aksjon, og om bare to uker dukes det for lokaloppgjør mot erkerival Aston Villa. Sommerens 14 nykommere kunne også se frem til møte med ny sjef, og nyansatte Steve Cotterill fikk, takket være landslagspausen, muligheten til å kjøre en mini-sesongoppkjøring.

Rapportene fra lagets treningsfelt forteller om en ny sjef som har blitt varmt mottatt.

- Han har motivert og kommet med ideer som har blitt veldig godt mottatt. Alle i troppen ser dette som en ny start, og det har vært lagt ned svært mye hardt arbeid i dagene siden forrige ligarunde. Det er et byderby rundt hjørnet, og allerede fredag er det tøff utfordring i vente, når vi møter ligalederen. Vi er imidlertid forberedt, sier forsvarsspiller Paul Robinson til Birmingham Mail.

Lukas Jutkiewicz

Broket karriere
Steve Cotterill har en lang og innholdsrik karriere som manager, inneholdende både opp- og nedturer. Seks opprykk hører til gladsakene, mens siste to jobber (Nottingham Forest og Bristol City) har endt med sparken etter nedturer i The Championship. 53-åringen, som er kjent for et ustabilt humør, bidro i Birmingham også forrige sesong, da han steppet inn som Harry Redknapps assistent i sesonginnspurten. Det var da med nød og neppe man unngikk nedrykk til League One, og alt tyder på fortsatt nedrykksstrid denne sesongen. De neste to ukene kan fort vise seg å bli helt avgjørende. Seirer mot ligalederen og mot erkerivalen vil gi ny glød og optimisme inn i laget, mens fortsatt nedtur vil gi Cotterill voldsomme utfordringer. Klubbens nye eiere har lagt lista høyt, og oddsen på at Cotterill fullfører sin kontrakt på to og et halvt år er høy.

Premier League er målet
Birmingham har ansatt sin fjerde manager på under et år, og Cotterill er ikke overrasket over at han blir hentet når det butter imot.

- Jeg har blitt vant til eierskifter og utfordrende situasjoner både sportslig og økonomisk. Det er nesten uten unntak klubber i problemer som ønsker meg velkommen, og dette har gjort meg hardhudet. Jeg kjenner denne klubben, og jeg vet utmerket godt hva jeg går til. Vi sliter i motbakke nå, men Birmingham har historie, fasiliteter, fans og ansatte Premier League verdig. Det kortsiktige målet er å komme seg ut av nedrykksstriden, men langsiktig er Premier League det naturlige målet, sier Cotterill.

Birminghams eiere, ansatte og fans drømmer om retur til Premier League, men fredagens motstander har i så måte skaffet seg atskillig bedre kort på hånden.

Warnock-jubileum
Mens Birmingham har spilt inn åtte poeng fra første elleve kamper, har Cardiff sanket 24 poeng etter syv seirer og bare ett tap. Det er imidlertid intet rom for hvile, da det kun skiller fire poeng mellom de seks første i The Championship. Manager Neil Warnock var derfor bare mellomfornøyd etter 0-0 mot Derby i siste kamp før landslagspausen.

- På den positive siden kan noteres at vi fortsatt er ubeseiret hjemme, men samtidig var det så lite som skulle til før vi tok tre poeng. I det store og hele kan vi imidlertid ikke klage på uttellingen denne sesongen, sa Warnock etter det målløse oppgjøret mot Derby County.

Warnock er inne i sin managerjobb nummer 15 i karrieren, men denne gang kan oppholdet virke å bli langvarig. Forrige uke feiret 68-åringen ett år i sjefsstolen på Cardiff City Stadium, og resultatene taler så definitivt til Warnocks fordel. I løpet av året i managerjobben har Warnock utført store forandringer, og stallen virker atskillig bedre rustet til opprykkskamp nå enn hva tilfellet var da Paul Trollope ledet laget i sin siste kamp – mot Burton Albion i. Kun fire spillere overlevde i startelleveren fra den kampen, sammenliknet med laget som stilte mot Derby ett år senere.

Comeback-kings
Cardiff var en opplagt dumpekandidat da Warnock ble hentet inn, men var å finne på øvre halvdel da status ble gjort opp i mai. Sommerens handler bar bud om opprykksplaner, og nykommerne har nesten unntak imponert. Cardiff har ikke bare en sterk førsteellever, men også en stall med dybde – noe som jo er tvingende nødvendig i denne divisjonen. Noe av det viktigste Warnock har gjort etter ankomst Wales er uansett å lære sine ansatte å spille til fløyta lyder. Cardiff ble kronet comeback-kings i The Championship forrige sesong, da de hele seks ganger lyktes å vinne etter å ha havnet under i målprotokollen. Trenden har fortsatt denne sesongen. Queens Park Rangers, Fulham og Sheffield Wednesday har alle tatt ledelsen mot The Bluebirds uten å ha lyktes med å vinne. I sistnevnte kamp kom Sol Bambas utlikningsmål så sent som fire minutter på overtid, og dette forteller alt om walisernes nye moral. Steve Cotterill skal få atskillig å bryne seg på når han fredag kveld debuterer som Birmingham-manager.


Tips-hjørnet: Birmingham - Cardiff
Fredag 13. oktober, kl. 20.45 | St Andrew’s
Viasport 3

Kampodds:
3,35    3,30    2,24  |  NordicBet
3,30    3,30    2,22  |  Betsson
3,30    3,30    2,25  |  Unibet
3,35    3,30    2,24  |  Betsafe
3,30    3,20    2,30  |  Coolbet
3,25    3,20    2,25  |  10Bet

TIPSET: Cardiff-seier til 2,30 i odds hos Coolbet
Birmingham med en tung sesongstart og ligger på nedrykksplass. 1-6-smell borte mot Hull i siste kamp før landslagspausen. Nå har Steve Cotterill tatt over som manager. 2-4-1 på de syv siste tilsvarende oppgjørene som alle har vært av det jevnspilte og målfattige slaget. Cardiff har inntatt tabelltoppen poenget foran Wolverhampton. Det eneste tapet kom borte mot Preston. De fire andre bortekampene har vært jevne. Målløst hjemme mot Derby sist. Vi forsøker B-en.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18