Norsk speider til IFK Norrköping

14/06/2017

Han har vært ansatt i Rosenborg og Viborg. Nå blir det en ny klubb for den profilerte norske speideren.

Stig Torbjørnsen er ansatt som ny speider i IFK Norrköping. Nordmannen kommer fra jobb som speider i danske Viborg og har tidligere vært sjefspeider i Rosenborg. Til sammen har Torbjørnsen 15 års erfarenhet i speiderbransjen og har på den tiden rukket å opparbeide seg et stort nettverk i bransjen. Dette nettverket skal klubben som ligger som nummer to i Allsvenskan nå få benytte seg av.

- Det er en veldig fin klubb som har mye på gang og som konkurrerer mot de store landene i Norden. Det finnes et stort potensial i den nåværende troppen og som har mulighet til å hente inn spillere som gjør laget enda bedre - jeg er veldig motivert, sier Torbjørnsen til IFK Norrköping sin hjemmeside.

Nordmannen får i oppgave å speide utenfor Sverige, selv om Torbjørnsen som Rosenborg-speider fikk god oversikt over Sverige og hentet flere spillere derfra til Trondheim. En viktig oppgave for en speider er å si nei til spillere, og dette er en oppgave han også vil få i IFK Norrköping. 

- Med Stig får vi et enda større utvalg og kvalitative bedømminger av spillere som kan bli interessante for Norrköping. Alle toppklubber i Sverige og Norden har en slik ansettelse og den her satsingen er en del i å ta et nytt steg som forening, sier IFK Norrköping-manager Jens Gustafsson.

Den svenske agenten Patrick Mörk er henrykt over at Torbjørnsen nå er IFK Norrköping-eiendom. Dette skriver han på sin Twitter-profil:

"IFK Norrköpings anställning av Stig Torbjørnsen som chefscout kan vara en av årets bästa värvningar i allsvenskan alla kategorier."

 


Christian Aarstad

Bookietest 2017/18