Mjøndalen vil gjenskape 2016-suksessen

08/09/2017

Begge lagene ligger i toppen, men det skiller likevel ti poeng fordel Ranheim. Søndag skal Mjøndalen prøve å snu en dårlig hjemmestatistikk mot trønderne.

Mjøndalen - Ranheim: I Ranheim kan det bli aktivitet på overgangsmarkedet etter sesongen. Magnus Blakstad har interessenter høyere opp i divisjonssystemet hvor flere Eliteserie-klubber skal være interessert i 23-åringens tjenester.

Blakstad er imidlertid ikke eneste Ranheim-spiller som kan skifte beite etter sesongen. Even Barli, Øyvind Storflor, Aleksander Foosnæs og nevnte Reginiussen står alle uten kontrakt ved sesongslutt.

– Som jeg også informerte spillerne om på det siste månedlige infomøtet, jobber vi med avklaring på ulike kontraktssituasjoner. Men vi føler ikke at vi har det travelt, og er veldig komfortabel med situasjonen. Av og til kan du miste noen du ønsker å beholde, av og til må du ta farvel med noen, men stort sett blir vi enige med de fleste vi ønsker å ha med videre, sier klubbleder Frank Lidahl til Adressa.

- Vi ønsker også å være veldig forsiktig med å forstyrre fokuset på det som er viktigst de to siste månedene her - nemlig å prestere godt nok på banen hver eneste uke, fortsetter Lidahl.

Poengdeling sist
Ranheim lå lenge på andreplass i OBOS-ligaen, men har i det siste blitt tatt igjen av Start som flyter på en medgangsbølge etter en enorm positivitet i klubben i sommer. Likevel fortsetter trønderne å levere sånn noenlunde bra og står med kun to tap på de siste syv kampene.

I forrige serierunde mot Kongsvinger ble det seier 1-0 etter scoring Mads Reginiussen. Nå venter bortekamp mot Mjøndalen som også henger med i toppen med sin 6. plass. Mjøndalen er imidlertid hele 10 poeng bak Ranheim, og klubber som Levanger, Ull/Kisa og Strømmen lurer i bakhånd med kun ett poeng bak.

Forrige gang disse to lagene møtte hverandre ble det poengdeling 1-1 på Extra Arena i Trondheim. Ousseynou Boye scoret Mjøndalens mål allerede etter tre minutter, mens unggutten Jakob Tromsdal reduserte for Ranheim etter 75 minutter.

To topplag
Ranheim har et godt tak på Mjøndalen på Isachsen Stadion og har vunnet ved fire anledninger. Tre ganger har Mjøndalen gått seirende ut, mens det én gang har blitt uavgjort. Ranheim tapte stygt 2-6 forrige gang klubbene møttes og kanskje er dette et tegn på at vinden er i ferd med å snu til bruntrøyenes fordel på egen bane.

Det er ikke meldt om noen skader hos verken Mjøndalen eller Ranheim. Ingen av lagenes spillere har heller karantene til denne kampen. Både MIF-trener Vegard Hansen og Ranheim-trener Svein Maalen har dermed et fulltallig mannskap å velge mellom.

Både Mjøndalen og Ranheim er to lag som ble spådd å ligge i toppen før årets sesong, og slik har også vært tilfelle. Ranheim har ikke vært i den øverste divisjonen i Norge siden 1940- og 1950-tallet, men har vært et relativt stabilt topplag i 1. divisjon de siste sesongene som hele tiden enten har kommet på kvalifiseringsplass eller endt rett bak. Forrige sesong endte klubben på 9. plass, noe som var den svakeste tabellplasseringen siden Ranheim rykket opp til 1. divisjon i 2009.Mjøndalen var i den øverste divisjonen i 2015, og har utenom dette vært å regne som et topplag i de siste sesongene.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18