- Min jobb å berge plassen

12/07/2017

Tromsøs nye trener er klar på hvilke arbeidsoppgaver som ligger foran ham resten av sesongen.

Onsdag formiddag ble altså Simo Valakari presentert som Tromsøs nye hovedtrener. Det har lenge ligget i kortene at finnen ville få jobben etter Bård Flovik, som fikk sparken tidligere i sommer. TIL har slitt i bunnen av Eliteserien gjennom hele vårsesongen, og står i reell fare for å rykke ned om ikke formen bedres utover høsten. Den formstigningen er det altså den tidligere England-proffen Simo Valakari som har fått ansvaret å sørge for, og 44-åringen er godt klar over hva han må utrette på Alfheim.

- Jeg har skjønt at laget sliter i Eliteserien, og det er min jobb å berge plassen. Jeg synes det er mange gode spillere her. Da jeg så laget og spillerne, er jeg sterk i troen på at vi kan berge plassen, og jeg ar mine metoder som jeg skal prøve å tilføre laget, fortalte den nye TIL-treneren på onsdagens pressekonferanse.

Fotballklubben har hatt problemer med å samle byen rundt laget denne sesongen, og det blir enda en arbeidsoppgave for Valakari, ifølge Tromsøs styreleder, Stig Bjørklund.

- Han må levere resultater. Enkelt og greit. I tillegg må han klare å samle hele byen og supporterne. Vi vet at vi har et problem med akkurat det, forteller styrelederen på samme pressekonferanse.

Simo Valakaris første kamp som Tromsøs nye trener kommer allerede til helgen, når «Gutan» gjester Sandefjord på Komplett Arena. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18