– En gedigen utfordring

09/02/2018

Paul Heckingbottom kastes på dypt vann når han overtar Leeds United i en helt avgjørende periode av sesongen.

Sheffield United–Leeds: Thomas Christiansen varte bare åtte måneder i managerjobben hos Leeds United. Etter seks strake kamper uten seier fikk dansken reisepass kort tid etter lørdagens 1-4-tap hjemme mot Cardiff. Dagen etter Christiansens avgang var ny manager på plass. Mens rutinerte ringrever som Steve McClaren og Simon Grayson ble linket inn, vendte heller Leeds-ledelsen blikket til Championship-kollega Barnsley der de betalte 500 000 pund i kompensasjon for å hente Paul Heckingbottom. 40-åringen skrev kontrakt for 14 måneder før han umiddelbart dro for å lede sin første trening.

– Jeg gleder meg enormt, men her er det ingen tid å miste. Vi er inne i en helt avgjørende periode, det er flust med viktige kamper som kommer opp og vi må være beredt, sier Heckinbottom som nylig hadde forlenget sin Tykes-kontrakt med enda et år.

Leeds

Kastes til ulvene
Den nye Leeds-manageren er stolt over tilliten har en gitt, men nykommeren gis ikke tid til å feire sin nye jobb. Allerede lørdag er det Yorkshire-derby mot Sheffield United, og deretter venter i tur og orden oppgjør mot de alle opprykksjagende Bristol City, Derby, Brentford, Middlesbrough og Wolverhampton. Etter kampen mot Wolves vil det kunne være avgjort om Leeds gis muligheten til et etterlengtet play off, eller om toget går uten dem atter en sesong. Med Leeds-ledelsen, både den forrige og den nye, bruk og kast-mentalitet overfor trenere kan også Heckingbottoms skjebne være beseglet allerede da.

Skussmålet forgjenger Christiansen fikk denne uken evner nemlig å skremme alle Leeds-ansatte.

– Det var en feil å ansette Christiansen, som ikke hadde noen erfaring fra denne divisjonen. Jeg beklager, og håper Leeds-fansen støtter opp om vår nye manager som tross alt kjenner dette farvannet bedre enn forgjengeren. Fortsatt er det kamper igjen å redde sesongen på, sier styreformann Andrea Radrizzani til engelsk presse onsdag.

Blades på felgen
Leeds har fortsatt ikke gitt opp håpet om play off, men med syv poeng frem ser det tungt ut, med tanke på programmet som ligger foran dem de neste ukene. Selv helgens motstander, to poeng og to plasser foran Leeds, begynner å miste moet etter formutviklingen som er vist i 2018. The Blades har ikke vunnet noen av sine seks kamper i 2016, og de tre siste er sågar tapt.

Trøsten er at Sheffield Uniteds kommende kampprogram virker atskillig enklere enn hva helgens motstander har i vente.

*Sheffield United vant 2-1 da lagene møttes på Elland Road i november.


Tips-hjørnet: Sheffield United - Leeds

Lørdag 10. februar, kl. 13.30
Bramall Lane
Viasport 3

Kampodds:
1,80    3,40    4,90  |  Unibet   
1,85    3,40    4,85  |  Coolbet   
1,77    3,45    5,00  |  10Bet

Tipset: Sheffield United -1 mål til 3,25 i odds hos Coolbet/Unibet
Sheffield United hadde lite å stille opp med borte mot suverene Wolverhampton lørdag. Der ble Simon Moore utvist og målvakten starter her på tre kampers karantene. 2-1-seier i det omvendte møtet 27. oktober. Leeds med 0-2-4 på de seks siste ligakampene og etter 1-4-tapet for Cardiff sist var det slutt for manager Thomas Christiansen. Paul Heckingbottom er allerede på plass som ny sjef. Samuel Sáiz (mb), Gaetano Berardi (f) og Liam Cooper (f) soner. Vi spiller en klar H!


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18