De Rossi rørt etter historisk triumf

11/04/2018

Roma-legenden Daniele De Rossi slet med å finne ordene etter den historiske triumfen over Barcelona.

Roma var levnet få sjanser etter at Barcelona tok med seg en 4-1-ledelse til returmøtet på Stadio Olimpico. Med Lionel Messi i startoppstillingen, var katalanerne enorme favoritter i Champions Leagues kvartfinale, men en nærmest mirakuløs 3-0-triumf til italienerne, sendte det italienske hovedstadslaget videre.

Edin Dzeko, Daniele De Rossi og Kostas Manolas sørget i tur og orden for at sjokket var et faktum etter 90 minutter. Og mens Barcelona-spillerne stod igjen lamslåtte på gressmatta, jublet Romas helter ellevilt for avansement til semifinalen. Seieren betydde mer enn de fleste for Daniele De Rossi. Kapteinen har vært i Roma i hele karrieren, og 34-åringen, med det passende kallenavnet
Il Gladiatore, så ut som en vaskeekte gladiator, der han slapp løs det ene jubelbrølet etter det andre. Dette var en av de største triumfene i Roma-kapteinens karriere.

- For en kveld. Dette er et stort resultat for oss i historien til denne klubben. Nå må vi bare fortsette, vi har ikke vunnet noe ennå. For meg, så utgjorde Eusebio Di Franscesco (hovedtreneren) forskjellen. Han forandret en del ting og traff spikeren på hodet. Vi gjorde det veldig bra. Dette var veldig viktig for meg også, siden jeg er 34 år gammel. Denne seieren er en av de beste i min karriere i Roma, forteller en tydelig rørt De Rossi etter kampslutt.

Romas avansement til årets semifinaler, er italienernes første siden 1984, mens Barcelona blir kun det tredje laget i historien som blir slått ut etter å ha ledet med tre mål eller mer i det første oppgjøret. I kveld skal de to siste semifinalebillettene deles ut, når Real Madrid og Bayern München tar i mot henholdsvis Juventus og Sevilla til sine returoppgjør. Begge vertene er store favoritter til å gå videre.


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18