Amund Isaksen Lutnæs til Tips: - Jeg tror Ranheim vinner søndagens kamp

10/11/2017

Sandnes Ulf kanskje på papiret det sterkeste laget, men fotballkommentator Lutnæs tror den dårlige formen vil komme Ranheim til gode på søndag.

Ranheim – Sandnes Ulf:  - Ingen tvil om at vi må tette igjen bakover, samtidig som vi må finne fram igjen til scoringsformen framover på banen om vi skal vinne den kampen (mot Ranheim, journ.anm.). Nå blir det jo uansett vinn eller forsvinn framover, sier Sandnes Ulf-spiller Kjell Rune Sellin til Aftenbladet.

Det er nå alvoret begynner. Fire OBOS-lag skal fremover spille kvalifiseringskamper om å møte laget som ender på 14. plass i Eliteserien. Med to kamper igjen å spille står dette mellom Aalesund og Sogndal. Det er Mjøndalen, Ranheim, Sandnes Ulf og Ull/Kisa som skal spille kvalifiseringskamper i OBOS-ligaen. Spenningen er til å ta og føle på.

Ranheim i bedre form

Sandnes Ulf har vært alt annet enn i god form den siste tiden. Klubben står med to strake mot Kongsvinger og Fredrikstad og endte på 5. plass i OBOS-ligaen. Fotballkommentator Amund Isaksen Lutnæs tror den dårlige formen til Sandnes Ulf blir utslagsgivende.

- Sandnes Ulf slo nylig Ranheim borte i serien, så jeg tror det blir et veldig tett og jevnt oppgjør. Sandnes Ulf har meget svake 0-6 på de to siste kampene mot KIL og FFK. Og Ranheim har tre strake seiere, og kommer inn i kvaliken med god selvtillit. Jeg tror Ranheim vinner søndagens kamp, sier Lutnæs til Tips.

Sandnes Ulf-nedturen er ikke lett å forklare. Laget så ut til å være den eneste reelle utfordreren til Bodø/Glimt og Start, men i stedet klarte de to lagene å stikke av i toppen. Frem mot søndag vil Sandnes Ulf gå inn for å finne tilbake til den formen de var i tidligere i sesongen.

- Nå har vi spilt med solid dose selvtillit i lang tid, og det har endt med solide tap i de to siste kampene. Vi får satse på at lav selvtillit gir seier borte mot Ranheim. Men jeg er enig med Kjell Rune Sellin at vi alle bør gå i oss selv for å finne ut hva som er årsaken til denne kollapsen på slutten av sesongen, sier Sæternes.

Flere profiler på Sandnes Ulf

Slik Lutnæs var inne på, vant Sandnes Ulf forrige gang disse to lagene møtte hverandre. 1. oktober. Den gang ble Oddbjørn Skartun den avgjørende mannen med sin scoring på overtid. Etter dette har Sandnes Ulf kun vunnet ved én anledning.

Laget til Sandnes Ulf inneholder på papiret flere profiler. Kent Håvard Eriksen, Kristian Brix, Kjell Rune Sellin, Remi Johansen og Vidar Nisja er alle spillere de fleste med interesse for norsk fotball ha hørt om før.

- Styrkene hos Ranheim er at de har et velfungerende system som de har spilt i mange år. Hos Ranheim spiser de 4-3-3 til frokost, middag og kvelds. Sandnes Ulf har enkeltspillere som kan avgjøre sine kamper. Og de har flere fysiske spillere som kan utgjøre forskjellen, sier Lutnæs.

- Jeg vil trekke frem den gode keeperen til Ranheim, Even Barli. Samt at jeg har veldig sans for finnmarkingen Mads Reginiussen. Hvorfor spiller ikke han på høyere nivå? Hos Sandnes Ulf vil jeg trekke frem toppscoreren Kent Håvard Eriksen. En veldig god spiss i og rundt 16-meteren, avslutter fotballkommentatoren.

Kampen mellom Ranheim og Sandnes Ulf spilles på Extra Arena i Trondheim. Kampstart er førstkommende søndag klokken 15:00.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18