Vidundermål til besvær

05/02/2018

Mohamed Salahs enestående solomål mot Tottenham kan gi Liverpool real hodebry til sommeren.

KOMMENTAR: Stadionuret på Anfield viste 90 minutter, da Liverpools toppscorer, Mohamed Salah, fikk ballen like utenfor Tottenhams 16-meter, danset seg gjennom Spurs-forsvaret, og plasserte ballen over en utrusende Hugo Lloris. Vidunderscoringen har trolig fått selv Lionel Messi til å nikke anerkjennende. Men, drømmemålet kan likevel vise seg å bli et reelt problem for Liverpool til sommeren.

Siden dag én har Mo Salah vist seg å være en av sesongens beste investeringer. Mange rynket på nesen, og tenkte spesielt tilbake på det mislykkede oppholdet i Chelsea, da Liverpool valgte å bla opp 35 millioner pund for egypteren. Skeptikerne måtte imidlertid raskt trekke tilbake sine bekymringer. Salah er nummer to på Premier Leagues toppscorerliste, med 21 fulltreffere, ett mindre enn Harry Kane. Men, Salah scorer i snitt ett mål hvert 93. minutt – ingen spisser i Premier League scorer hyppigere enn 25-åringen, som også står med seks målgivende i ligaen.

Mens Salah gjennom hele sesongen har overbevist med sin elektriske hurtighet, vidunderlige teknikk og utsøkte instinkter, er trolig det enestående solomålet mot Tottenham trolig det øyeblikket Salah virkelig dukket opp på radaren hos europeiske storklubber. Real Madrid gjennomgår en miserabel sesong, og rapportene fra Spania sier at de hvitkledde planlegger en voldsom utskiftning av stallen til sommeren. Karim Benzema og Cristiano Ronaldo er bare to av navnene som kobles til en Bernabeu-exit, og kravstore direktører og fans forventer intet annet enn stjernekjøp når stjerner skal erstattes.

Salahs fulltreffer nummer to mot Spurs er langt i fra egypterens eneste perlescoring denne sesongen, men det er utvilsomt det vakreste. Hurtigheten, teknikken, og evnen til å gjøre tanke til handling på et brøkdels sekund som ligger bak scoringen, kan kun utføres av spillere i verdensklasse. Og spillere i verdensklasse er akkurat det Real Madrid er ute etter. Det er også bare en snau måned siden Liverpool solgte Philippe Coutinho til Reals erkefiende, Barcelona, og de hvitkledde kan trolig mer enn gjerne tenke seg å vise at de kan hamle opp med Blaugrana økonomisk. Et monsterbud for den eminente egypteren er langt i fra utenkelig. Og etter at Salah gang på gang har motbevist skeptikerne denne sesongen, kan Klopp få mer hodebry enn hadde sett for seg, når sommerens spillerhandel skal gjennomføres. Liverpool-fansen bør med rette krysse fingrene. 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18