Urokkelig Wenger

10/01/2018

Arsenal står overfor en av sine argeste konkurrenter nok en gang, men Arséne Wenger ventes likevel å stille med en armé av purunge jyplinger.

Arsenal – Chelsea: London-rivalene gjør seg klare for sitt andre møte på tre uker, når den ene av to finalebilletter til årets Carabao Cup skal deles ut. Arsenal har ikke nådd dette stadiet av turneringen siden 2010/11-sesongen, da de var tapende finalist for Birmingham. Årets semifinaleoppgjør er dessuten en reprise av ligacupfinalen i 2007, også da måtte The Gunners tusle slukøret av banen uten at trofeet ble med hjem til nord-London. Chelsea derimot, har hatt betydelig større suksess i ligacupen de siste årene, og vant trofeet sist for bare tre år siden. Også det var et London-oppgjør, da Tottenham ble slått 2-0.

Arsenal

Ventes å rotere
Arsenal har hatt for vane å slippe løs ungguttene og seniorer som ikke får så mye spilletid i Premier League i denne turneringen, og det er ikke ventet at Arséne Wenger vil rokke ved det, til tross for at en av klubbens bitreste rivaler står på motsatt side i en semifinale, og i tillegg er man allerede ute av årets FA-cupen etter helgens nederlag mot Nottingham Forest. Franskmannen har rotert heftig på laget i både Europa League og ligacupen denne sesongen, og det har ført til at nye spillere har tatt steget opp på stjernehimmelen. En av dem, er Ainsley Maitland-Niles, som har storspilt for The Gunners de siste ukene.

Maitland-Niles er svært allsidig og kan bekle flere roller. Den allsidigheten har blitt belønnet med syv kamper i Premier League, og er også ventet å få nikket fra sin sjef i morgen kveld. Til tross for sin alder, som er bare 20 år, har han visst en uvanlig stoisk ro for en så ung spiller. Det er til stor hjelp i en fotballnasjon som er preget av et frenetisk tempo.

Avslappet ung stjerne
- Det er bare sånn jeg er. Jeg vet at folk synes jeg av og til kan virke for avslappet, men det er bare sånn jeg er som person. Det er ganske uvanlig for en ung spiller, men laget får meg til å føle meg komfortabel. De stoler på meg og gir meg ballen. Det er laget som har hjulpet meg til å få fotfeste her, og jeg tror jeg har gjort meg fortjent til deres tillit, sier 20-åringen til klubbens hjemmesider.

Arsenal og Chelsea møttes i ligaen for bare en uke siden, og London-rivalene stod for en av sesongens mest underholdende kamper hittil, i et fyrverkeri av et derby, som til slutt endte 2-2. Sommerens Community Shield inkludert, som Arsenal vant på straffesparkkonkurranse, har de tre siste innbyrdes oppgjørene endt uavgjort. Også i helgen måtte Chelsea nøye seg med uavgjort, da blåtrøyene spilte 0-0 mot Norwich i FA-cupen. Det betyr omkamp på Stamford Bridge om et par ukers tid, og enda en kamp passer svært dårlig for Antonio Conte, i et allerede tettpakket program.

Wenger har overtaket
- Selvsagt er det skuffende. Det å måtte spille enda en kamp i et travelt program er overhodet ikke enkelt. Når du spiller i denne turneringen, og spesielt på bortebane, er det alltid vanskelig. Vi forsøkte å vinne, men i stedet må vi spille nok en kamp, sukker italieneren overfor klubbens hjemmesider.

Den høyst ekstroverte manageren har hatt en voldsom offentlig feide med Manchester United-treneren José Mourinho i de siste dagene, og et nytt London-derby vil nærmest komme som et kjærkomment avbrekk i den krangelen, som hører hjemme på barnehagenivå. Conte er også ute etter å få et etterlengtet overtak på Arséne Wenger. Conte har nemlig maktet å slå Arsenal kun én gang på seks forsøk som Chelsea-sjef.


CHELSEA –
ARSENAL

Onsdag 10. januar kl. 21:00
STAMFORD BRIDGE
DOMMER: Martin Atkinson (West Yorkshire)
CHELSEA SKADER: Ingen skader av betydning å melde.
ARSENAL SKADER: Santi Cazorla (akilles), Aaron Ramsey (hamstring), Olivier Giroud (hamstring), Nacho Monreal (ankel), Sead Kolasinac (ankel), Laurent Koscielny (akilles), Granit Xhaka (lyske).


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18