Toget går

06/03/2018

Opprykkstoget forlater stasjonen, og nok en gang virker Leeds United å bli stående igjen på perrongen.

SE VÅRT SPILLFORSLAG NEDERST I SAKEN

Leeds-Wolverhampton: Atskillig sto på spill da Leeds United denne helgen besøkte Middlesbrough på Riverside. Begge lag lå utenfor play off, og var avhengig av tre poeng for å holde følge med topp 6. Som så mange andre kamper i lavere divisjoner virket uvær og snø å skulle sette en stopper for kamp, men det endte til slutt med at både snø og Leeds-spillere ble ryddet av gressmatta. Patrick Bamford scoret hat-trick da Leeds-spillerne ble sendt hjem som slakt. Alt tyder nå på at den gamle storheten må belage seg på en niende strake sesong på nivå 2.

– Fullstendig uakseptabelt, oppsummerte Paul Heckinbottom som er den ferskeste i rekken av de senere års utallige Leeds-managere.

Leeds

Bak skjema
40-årige Heckingbottom ble hentet fra Barnsley for å erstatte Thomas Christiansen, og gjorde sin debut i lokaloppgjøret mot Sheffield United i midten av februar. Den nyansatte manageren innså tidlig at han ble kastet ut på dypt vann, da klubbens seks påfølgende kamper alle skulle spilles mot opprykksrivaler. Det var et være eller ikke være når Sheffield United, BristolCity, Derby, Brentford, Middlesbrough og Wolverhampton sto i kø.

Fasit før denne ukes møte med ligaleder Wolves viser 5 poeng av 15 mulige fra nevnte kamper. Ganske enkelt ikke godt nok om man ønsket å holde følge med teten, og Heckingbottom sparte ikke på kruttet da han skulle oppsummere innsatsen i 0-3-tapet mot Middlesbrough.

– Det er fryktelig skuffende, og spesielt baklengsmålene er helt uakseptable. Vi var nest best, og får som fortjent. Å tape fotballkamper er noe man må tåle, men ikke når det skjer på denne måten. Vi står rett og slett ikke opp, raste Leeds-bossen til lokal presse etter kamp.

Tilbake for å bli
Wolverhampton rykket ned fra Premier League sammen med nettopp Leeds i 2004, og klubbene deler mye av samme skjebne. Wolves rykket vel å merke opp igjen i 2010, men bare for kort tid senere å ryke på en ny smell. Som Leeds har også Wolves måtte ta sats via nivå 3, men ulvene har nå stø kurs for Premier League igjen. Denne gang har man også bygget seg plattform for å kunne etablere seg i øverste divisjon. Manager Nuno Espirito Santo tar imidlertid intet for gitt, når dusinet kamper står igjen å spille av inneværende sesong.

– Vi har skaffet oss et utmerket utgangspunkt, men denne perioden krever fullstendig konsentrasjon fra alle involverte. Vi kan ikke tillate oss å bli forstyrret av opprykksprat, sier Wolves-bossen som ankommer Elland Road etter hvilepause i helgen.

Snø og storm gjorde at man ikke hadde annet valg enn å avlyse oppgjøret mot Reading. Det samme gjaldt uansett brorparten av opprykksrivalene, og Wolves har dermed fortsatt ti poengs luke til Aston Villa som er nærmeste lag utenfor direkte opprykksplass. Wolves-seier på Elland Road onsdag vil bety klar bane mot direkte opprykk, og samtidig takk og farvel til Leeds United for denne gang.


Tips-hjørnet: Leeds - Wolverhampton

Onsdag 7. mars, kl. 20.45
Elland Road
Viasport 3

Kampodds:
3,75    3,35    2,00  |  Unibet   
3,85    3,40    2,05  |  Coolbet 
3,75    3,30    2,00  |  10Bet
3,70    3,35    2,00  |  Mr Green

Tipset: Wolverhampton-seier med nøyaktig ett måls margin til 3,75 i odds hos Coolbet
1-4-6 på de elleve siste ligakampene for Leeds som røk 0-3 borte mot Middlesbrough fredag. Seieren kom mot Brentford i siste hjemmekamp. Adam Forshaw (mb) var tilbake sist, Pablo Hernández (mb) og Kemar Roofe (a) manglet. 1-4-tap i det omvendte møtet 22. november, jevnt i de fem siste tilsvarende oppgjørene. Tabelleder Wolverhampton med tre på rad uten seier og 0-2-tap borte mot Fulham sist. Vi tror gjestene slår tilbake med seier her, men at det blir jevnt igjen.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18