The Championship: Avgjørende påske

13/04/2017

Svært tett i bunnen av Championship-tabellen, og for Blackburn Rovers brenner det nå et blått lys.

Blackburn Rovers røk lørdag 0-2 hjemme mot Barnsley, og ligamesteren fra 1995 har dermed havnet i fryktelig vanskelig posisjon på Championship-tabellen. Nederlaget lørdag var klubbens tredje strake tap, mens man nå har gått syv strake uten seier. Samtidig har nærmeste tabellnaboer begynt å plukke poeng som er i ferd med å isolere Rovers under streken sammen med Wigan og fortapte Rotherham. Påskehøytiden vil langt på vei avgjøre klubbens skjebne. Neste to kamper spilles nemlig mot Bristol City og Nottingham, lagene som befinner seg henholdsvis fire og fem poeng foran Rovers på tabellen. 

Lys i tunellen
Tony Mowbray innrømmer at han har hatt stri tørn etter å ha overtatt som manager på Ewood Park, og den stadige desperate poengmangelen har ikke gjort det enklere å bringe laget videre. 
-Jeg visste da jeg overtok at jeg sto overfor en vanskelig jobb, og resultatene har ikke gjort det enklere. Neste to kamper kan snu opp ned på alt, men samtidig hadde vi som mål å reise til Nottingham med fersk seier og styrket selvtillit på innerlomma. Vi mislyktes, og nå er det viktigere enn noen gang at vi står sammen. Vi har helt avgjørende kamper foran oss, og vi må vinne så mange som mulig av dem, sier Mowbray til engelsk presse etter 0-2-tapet hjemme mot Barnsley. 

Bikkjeslagsmål i bunnen
Rotherham er nede, men det er fortsatt helt åpent hvem som må slå følge ned på nivå 3. Wigan skaffet seg et halmstrå da de etter mye om og men slo nettopp Rotherham lørdag, og fortsatt finnes det dermed håp om å overleve for The Latics. Klubbens program i innspurten er imidlertid knalltøft (Barnsley, Brighton, Cardiff, Reading, Leeds) og alt tyder på at Wigan må tilbake hvor de kom fra i mai i fjor. Da gjenstår i så fall en nedrykksplass å slåss om å unngå, og hele fem klubber er på gyngende grunn. I tillegg til Blackburn har Bristol City, Burton, Nottingham Forest og Birmingham bare så vidt hodet over vann. Mest oppsiktsvekkende er det naturligvis at Birmingham ligger i gjørma. 

Zola i faresonen
-Hans meritter, filosofi og ambisjoner passer klubben som hånd i hanske, sa Birmingham-direktør Panos Pavlakis til pressen etter å hentet inn Gianfranco Zola som erstatter for Gary Rowett. 
Birmingham var da ett poeng fra play off til Premier League, men har siden knapt vunnet en fotballkamp; nærmere bestemt 2 av 22 kamper. Nå står The Blues i fare for heller enn opprykk å måtte tåle nedrykk. Lørdag kom ny nedtur, og denne gang var det ingen andre enn Zolas forgjenger Rowett som bidro til elendigheten. Rowett har overtatt Derby County, og lørdag forlot markerte han første visitt tilbake til St. Andrews ved å vinne 2-1, takket være sen matchvinnende scoring av Tom Ince.  Birmingham-ledelsen følte seg etter kamp forpliktet til å bekrefte at Zola har fortsatt tillit som Blues-boss. Dette følges som kjent i overkant ofte opp med at manageren sparkes. 

Påsken blir definitivt avgjørende, også for Gianfranco Zola. 

 

 


Kim Marki

Bookietest 2017/18