Supersøndag

14/04/2017

Manchester United-Chelsea og West Bromwich-Liverpool. Søndagens kamper kan bli helt avgjørende for tetstriden I Premier League.


Tottenham fortsetter å legge press på ligaleder Chelsea, men Antonio Contes menn svarer like raskt som utfordringen ankommer. Tottenham tok sin sjette strake trepoenger da Watford i helgen ble sendt hjem som slakt fra White Hart Lane. Dele Alli åpnet ballet med sin 16 (!). fulltreffer i Premier League denne sesongen, mens Heung-Min Son scoret to og hadde fortjent et hat-trick før han ble klappet av banen to minutter før slutt. Innbytter Harry Kane spilte den siste halvtimen uten å score, men bare å ha toppscoreren tilbake etter skade gjør naturligvis at drømmen om ligatittel lever videre blant Spurs-fansen. Den drømmen kan imidlertid ikke bli realitet uten hjelp. 

Første rop om hjelp rettes Manchester United som søndag får besøk av ligalederen på Old Trafford. Et Manchester United som ikke har tapt i Premier League siden oktober. Motstander den gang; Chelsea.

Pokal i blikket
Manchester Uniteds rekke av uavgjorte kamper gjør at muligheten for Premier League-trofé har forsvunnet, men det er likevel pokal å strekke seg etter for Mourinho & Co. Torsdag spilles det kvartfinaler i Europa League, og de røde djevlene blir klar favoritt over to kamper mot Anderlecht. Søndag har man så rekke av ubeseirede kamper i ligaen å ta vare på, og naturligvis har de røde djevlene press på seg også der. 

United står foran en heseblesende innspurt, og mest trolig har man ikke råd til å avgi særlig flere poeng om man ønsker seg tilbake til Champions League. 
-Ligatittelen er uoppnåelig denne sesongen, men Champions League-plass skal vi slåss om så lenge det er matematisk mulig. I denne kampen var det viktigste, med unntak av tre poeng, å ikke pådra oss flere skadeproblemer, sa Mourinho etter lørdagens enkle 3-0-seier mot håpløst akterutseilte Sunderland på Stadium of Light. 

Tøff inngang til kamp
United har totalt åtte mann på skadelista, måtte lørdag klare seg uten sin viktige sisteskanse David De Gea, og ble ledet ut på banen av tidligere så utskjelte Marouane Fellaini. Ny tøff kamp er i vente allerede torsdag, før det braker løs på Old Trafford mot Chelsea søndag. Ikke den enkleste oppladningen for The Mourinhos, og enklere blir det ikke når motstanderen kan bruke uka til finpuss. Chelsea nyter denne sesongen godt av ikke å være involvert i Europa, og hovedstadsklubben har så definitivt benyttet seg av muligheten i europacupens fravær. 

Chelsea svarer på utfordringen
Forrige rundes glipptak mot hovedstadskollega Crystal Palace ga nøytrale fotballfans håp om spenning på oppløpet i kampen om ligatittel, men Chelsea virket ikke rystet da de lørdag kveld slo tilbake mot Bournemouth. Kampen virket over da Eden Hazard etter 20 minutters spill satte sin ligascoring nummer 14 for sesongen, men Joshua King ordnet ny spenning da han igjen scoret mot et topplag. Nordmannens fulltreffer skulle likevel vise seg å bli et trøstemål. Diego Costa virker fortiden helt ute av form, men i toppscorerens fravær er det andre som tar ansvar. Denne gang var det Marcos Alonso som trygget tre nye poeng inn på konto da han la på til 3-1 drøye 20 minutter før slutt. Chelsea virker å seile mot sin femte Premier League-tittel, og søndagens besøk på Old Trafford er lagets tøffeste utfordring før det skal telles opp poeng 21. mai. 

Søndagens klassiker kan vise seg å bli avgjørende for Premier League-tittelen, men også for topp 4. Manchester United, Arsenal, Manchester City og Liverpool kjemper en særs jevn kamp om ettertraktede Champions League-plasser som blir til overs etter at Chelsea og Tottenham har forsynt seg. Manchester United har utvilsomt det tøffest programmet av de fire, med Chelsea, City, Arsenal og Tottenham som fire av syv gjenstående motstandere. Enklest vei inn har Liverpool; i alle fall på papiret.

Brasseredning
Liverpool er ferdig med alle topp 7-lagene, og West Bromwich er dermed laget med best tabellplassering av gjenstående motstandere. Dette er som kjent ikke noen naturlig fordel for Klopps menn. De røde fra Merseyside har denne sesongen opptrådt som Premier Leagues Robin Hood, og senest i forrige hjemmekamp ga man bort poeng mot Bournemouth. 

Lørdag var det nær fiasko igjen. Stoke er fullstendig ute av form, og sto bokført med én scoring fra siste fire kamper før Liverpool inntok Britannia. Da trengte man plutselig bare en snau omgang før Liverpool-dødaren Jonathan Walters hadde sendt The Potters i ledelse. Et skadeskutt Liverpool-lag gikk til pause som et slagent lag, tilsynelatende fullstendig uten selvtillit eller håp. Formasjonsendring, innbyttere i form av Coutinho og Firmino og fortsatt utmerket keeperspill av Simon Mignolet skulle imidlertid vise seg å snu opp- ned på alt. Coutinho utliknet, Mignolet viste frem verdensklasse-redninger, mens Firmino dundret inn en lekkerbisken av et seiersmål. 
-Vi har vunnet noen fotballkamper denne sesongen, men akkurat denne seieren føltes enormt viktig. Enormt, understreket Jürgen Klopp etter kamp. 

Ingen borteseier siden 2011
Liverpool slet mot Stoke, og ingenting tilsier at det skal bli enklere mot West Bromwich på The Hawthorns søndag. Tony Pulis og hans menn flyr høyt på tabellen, og det er bare tre uker siden Arsenal ble sendt hjem som slakt fra The Hawthorns. Siste tre kamper har imidlertid bare gitt ett poeng, og hjemme mot Southampton lørdag gikk man for tredje kamp på rad målløse av banen. Mot Liverpool har man uansett hatt for vane å heve seg. Kun en av de siste fire har gitt full pott til Liverpool, og på bortebane har ikke Liverpool slått The Baggies siden 2011!

Kun to Premier League-kamper på programmet denne 1. påskedag, men det kan utvilsomt likevel bli noe av en supersøndag hva tetstriden gjelder. 

 

 


Kim Marki

Bookietest 2017/18