Newports største dag

06/02/2018

I fjor lå Newport 11 poeng bak trygg plass i League Two da 12 kamper gjenstod. Under ett år senere møter de Tottenham på Wembley.

Tottenham – Newport: Etter at Tottenham stilte med samme mannskap både mot Manchester Untied og Liverpool, forventes det at Mauricio Pochettino vil gjøre store endringer på laget som tar imot Newport til deres første besøk på Wembley noensinne. Omkampen i FA-cupens fjerde runde, er the Exiles største dag i klubbens historie, og over 4000 fans vil ta turen til landslagsarenaen, der Spurs naturligvis vil være store favoritter.

Newport var nær ved å skrive historie i det første møtet på Rodney Parade, og kun en sen utlikning av Harry Kane stoppet en historisk cuptriumf for Exiles. Newport har lenge hengt med i toppen av League Two denne sesongen, men to strake ligatap siden møtet med Tottenham, har sendt klubben ned til 11. plass på fjerde nivå, og håpet om opprykk til League One er i ferd med å svinne hen.
Wembley
- Vi har en tøff oppgave foran oss for å komme blant de syv beste og en plass i play-off, men vi har en rekke hjemmekamper foran oss nå. Vi må bare samle troppene og begynne på nytt og vise mental styrke, sier Exiles-sjefen Mike Flynn til klubbens hjemmesider.

Mirakuløst comeback
Newport har ikke vært i fjerde runde i FA-cupen siden 1979, året før lagets trener, Mike Flynn, ble født. Ti år senere druknet klubben i gjeld og måtte begynne på nytt. Siden har klubben jobbet seg opp fra bunnen av pyramiden, og bare det faktum at klubben er med i kampen om opprykk til League One, er en aldri så liten bragd. Forrige sesong reddet klubben mirakuløst plassen i League Two. Med 12 kamper igjen av sesongen, lå laget 11 poeng bak sikker plass da Flynn tok over som manager i mars. Og på sesongens aller siste dag, scoret Mark O'Brien det matchvinnende målet mot Notts County, som sørget for at Newport berget plassen i League Two. Under ett år senere har de allerede holdt Tottenham til uavgjort, og er ute etter å gjøre en enda større prestasjon på Wembley.

Flynn husker godt den tunge tiden i 80- og 90-årene, og spilte for klubben som midtbanespiller i fire perioder mellom  1999 og 2017. Han er overbevist om at stevnemøtene med Premier League-gigantene vil være med på å sikre klubbens fremtid.

Ny generasjon
- Da de utliknet, kunne jeg vært litt mer egoistisk, satt på flere spisser og prøvd å bli dagens helt. Men jeg ville aldri satt klubbens finanser i fare ved å tape kampen og miste returen på Wembley. Jeg har tidligere sagt at denne trekningen og årets cup-eventyr har gitt oss en ny generasjon med supportere. Da vi gikk konkurs, mistet vi en generasjon, som i stedet begynte å holde med Liverpool, Man Utd, Spurs, Leeds og de andre storlagene. La oss håpe at denne blesten fortsetter, for hvis vi får inn bare 10 prosent flere folk på kampene våre, betyr det 1000 ekstra tilskuere, sier Newport-sjefen.

The Exiles vil selvsagt være store underdoger når de entrer nasjonalarenaen onsdag kveld, men på Rodney Parade, viste klubben at cupens magi lever i beste velgående. Og med et trolig kraftig rotert Spurs-mannskap, vil Newport trolig aldri ha en bedre sjanse mot en vaskeekte Premier League-gigant.
 


TOTTENHAM – NEWPORT

Onsdag 7. februar kl. 20:45
WEMBLEY STADIUM
DOMMER: Stuart Attwell (Warwickshire)
TOTTENHAM SKADER: Ingen skader av betydning å melde.
NEWPORT SKADER: Sean Rigg (hofte), Marlon Jackson (hamstring), Tom Owens-Evans (legg).
PÅ 9 GULE KORT: Frank Nouble, Joss Labadie.

 


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18