Luksusproblem før stålderby

12/01/2018

Det gjøres klart for storkamp på Bramall Lane fredag kveld, når de to Sheffield-gigantene United og Wednesday barker sammen i klassiker.

Sheffield United-Sheffield Wednesday: I sommer var det forventet at Sheffield Wednesday skulle gjøre nytt alvorlig forsøk på opprykk til Premier League. Forrige sesongs imponerende 4.plass skulle forbedres ytterligere, men den gang ei. The Owls har bare vunnet 7 av sine første 26 kamper og før helgens runde er det atskillige kortere vei til nedrykk enn play off for klubben som nylig sparket Carlos Carvalhal fra managerjobben. Portugiseren ledet Wednesday til to strake play offs, men måtte takke for seg etter syv strake uten seier.


Tips-hjørnet:  Sheffield United – Sheffield Wednesday
Fredag 12. januar, kl. 20.45
Bramall Lane
Viasport 3/Viaplay

Kampodds:
1,86    3,50    4,45  |  NordicBet   
1,86    3,50    4,45  |  Betsson
1,90    3,50    4,25  |  Unibet 
1,86    3,50    4,45  |  Betsafe 
1,95    3,35    4,40  |  Coolbet
1,87    3,40    4,45  |  10Bet

TIPSET: Uavgjort til 3,50 i odds hos Unibet
Sheffield United med en strålende start etter opprykket, men står nå med 1-3-5 på de ni siste ligakampene. Opptur i FA-cupen lørdag med 1-0-seier borte mot Ipswich. David Brooks (mb), Ched Evans (a) og Kieron Freeman (f) sto over med skader. Sheffield Wednesday dominerte stort mot Carlisle i FA-cupen lørdag, men ballen ville ikke i mål. Jos Luhukay er nå på plass som ny manager. Fem tap på de seks siste ligakampene. U-oddsen frister mest i «Steel City-derbyet».


Ilddåp
Ny mann er allerede på plass, og nykommeren har ingen tidligere erfaring fra engelsk fotball. 54-årige Josh Luhukay tror imidlertid ikke dette vil bety noe fra eller til i jakten på suksess.

–Det er fotball, uavhengig av hvilket land vi befinner oss i. Jeg har dessuten sett veldig mye engelsk fotball, og fokus nå er å raskest mulig lære mine spillere og deres kvaliteter å kjenne, sier nederlenderen som tidligere har hatt treneransvaret i klubber som Hertha Berlin og Stuttgart.

Luhukay får ingen enkel og behagelig introduksjon til engelsk fotball. Stålderbyet må kunne sies å bli en ilddåp av de sjeldne for den aller første nederlenderen i Wednesdays managerstol.

Debutanter i kø
Sheffield Wednesday stiller med debutant på trenerbenken, men det forventes atskillig flere debutanter på banen fredag kveld. Hjemmelaget har nemlig sikret seg nødvendige forsterkninger de siste dagene. Manager Chris Wilder har lenge etterlyst større bredde i troppen, og resultatene skapt siden opprykket i sommer har banet vei for større investeringslyst blant styret på Bramall Lane. Wilder og Blades sikret seg etterlengtet opprykk til The Championship gjennom å vinne forrige sesongs League One i utklassingsstil. Målet for inneværende sesong var naturlig nok å sikre fornyet kontrakt, men Sheffield United har gjort mer enn som så. Før helgens runde er The Blades bare poenget bak Leeds på play off, og optimismen er stor etter at det siste dager er hentet inn hele tre nye spillere.

Tøffe valg
Den 25-årige midtbanespilleren Ryan Leonard er hentet fra Southend for nærmere en million pund, mens Lee Evans er hentet fra Wolves for £750 000. I tillegg har Wilder hentet angriperen James Wilson på lån ut sesongen fra Manchester United. Trioen er ivrige etter å vise seg frem i nye omgivelser, og Wilder innrømmer at han har et luksusproblem når han skal plukke sin ellever fredag.

–Tøffe valg er nettopp hva man ønsker seg i situasjoner som dette. Man vil ikke at elleveren skal gi seg selv. Spillerne har gjort en formidabel jobb så lanngt denne sesongen, men vi ønsker å utvikle oss videre – ikke konsolidere stillingen, sier Blades-bossen til lokalavisa Sheffield Star.

Championship-oppgjøret på Bramall Lane har avspark fredag kl. 20:45.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18