Ingen tid til tålmodighet

13/09/2017

Hull holder åpent hus, og tigrene faller nå som en stein på Championship-tabellen.

Fulham-Hull: Leonid Slutsky opplevde denne helgen å ryke på sitt aller største tap som fotballtrener, da Derby holdt lekestue og vant 5-0 på Pride Park. En helg å glemme for manageren som i løpet av sin korte tid i England har rukket å se totalt 24 scoringer hvor hans eget lag har vært involvert, tolv for og tolv imot. De mange baklengsmålene bekymrer naturligvis russeren som innrømmer at han gjerne skulle hatt bedre tid til å samle troppene.

- Vi må ha tålmodighet, men samtidig mangler vi tid. Vi har knapt tid til å analysere denne matchen før vi skal i gang med den neste, sier Slutsky til Hull Daily Mail mandag.

Ikke bare skal Hull som snarest i ilden igjen, de skal også opp mot en av opprykksfavorittene. Kun dager etter at laget har gått på sitt største nederlag utenfor toppdivisjonen siden 1996, skal Hull til Craven Cottage, og bortekamper er statistisk sett ikke hva Hull City trenger i kjølvannet av et braknederlag.

Fryktelig bortestatistikk
Totalt har Hull nå sluppet inn 23 mål fra sine åtte siste ligakamper, og det er på fremmed gress det er aller størst problemer. Etter fredagens stortap på Pride Park har City gått 21 strake kamper uten full pott på bortebane, med forrige registrerte borteseier mot Swansea på Liberty Stadium tilbake i august 2016.

Hull brukte sommeren til ikke bare å hente inn ny manager, men samtidig elleve nye spillere. Tre av dem fikk sin debut mot Derby, og flere vil i ilden mot Fulham onsdag kveld. Tigrene trenger så absolutt tid til å spille laget varmt, men opprykksjagende Fulham er neppe interessert i å gi Slutsky og Hull noe som helst. Fulham har nemlig selv opplevd startproblemer på sesongen.

Fulham skuffer
Fulham er mange forståsegpåeres største favoritt til opprykk fra The Championship denne sesongen. Innledningen har imidlertid vært langt under pari. Kun en av de første seks kampene er vunnet, og lørdag mistet man trepoengeren helt på tampen. Ettertraktede Ryan Sessegnon sendte Fulham i ledelsen med kvarteret igjen å spille, men Fulhams vonde statistikk mot Cardiff skulle ikke ende denne helgen. Danny Ward utliknet for Cardiff rett før slutt, og Fulham har dermed ikke holdt nullen mot Cardiff siden 1989 (20 kamper).

- Vi kan være fornøyde med innsatsen, og måten vi presset dem på. Å ikke utnytte sjansene koster imidlertid dyrt, og vi burde så absolutt ha scoret flere mål. Vi får heldigvis nye muligheter allerede onsdag, og jeg håper vi kan lykkes foran mål mot Hull, sa Cottagers-boss Slavisa Jokanovic på pressekonferansen etter poengdelingen mot den fortsatt ubeseirede ligalederen.

*Fulham fikk sist besøk av Hull på Craven Cottage i januar i år, da det var FA-cup på programmet. Fulham vant 4-1, med Stefan Johansen som en av målscorerne.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18