Håpet lever

10/05/2017

Etterlengtede positive nyheter for Gunners-fansen.

SE VÅRT SPILLTIPS NEDERST I SAKEN

Southampton - Arsenal: Arsene Wenger og Arsenal har spilt Champions League-fotball 20 sesonger på rad, og helgens ligarunde ga håp om at man skal lykkes med å utøke rekken. Fortsatt er det langt frem, men håpet er nå tent for alvor. Topp 4 og Champions League-håp var heller ikke alt man kunne feire i helgen. For en sjelden gangs skyld lyktes man også å ta innersvingen på et annet topplag. 2-0-seieren mot Manchester United var fortjent, og førte londonerne opp innen rekkevidde av United, Liverpool og Manchester City.

Frem til United skiller nå bare to poeng, til City er det seks poeng, mens det frem til Liverpool er syv poeng. Arsenal har imidlertid kamp til gode på begge Manchester-lagene, og to kamper til gode på et svært ustabilt Liverpool-lag. Etter kveldens kamp mot Southampton kan man være forbi United, og da hakk i hæl på de to andre.

- Vi kan ikke annet enn å fokusere på oss selv, og vår egne kamper. Vi satser på å vinne resterende, så får vi telle opp og se hvor det bringer oss, var beskjeden fra Arsene Wenger etter den sjeldne triumfen mot Jose Mourinho.

Arsenal

Usikker fremtid
Arsenal-fansen fikk søndag endelig noe å feire igjen, men tilliten til Wenger er fortsatt tynnslitt. Dette var første gang siden 2001 at Arsenal har vunnet to strake kamper mot United, og statistikken mot øvrige topplag har vært langt under pari hele denne sesongen. Mest sannsynlig blir det ikke spilt Champions League på Emirates neste sesong, og fremtiden for klubbens stjernespillere er fortsatt i det blå. Det blir utvilsomt vanskelig å beholde Alexis Sanchez og Mesut Özil om det ikke kan tilbys spill i den gjeveste europacupen. Rekrutteringen av nye spillere fra øverste hylle vil også vise seg vanskeligere enn tidligere. Og fortsatt gjenstår altså å se om Wenger selv blir sittende. Mye avhenger av innspurten, og i den sammenheng er kveldens kamp mot Southampton svært utslagsgivende.

Puel i trøbbel
Southampton har i utgangspunktet bare æren å spille for i sine resterende kamper, men dette kan være inspirasjon nok. Bevis for dette kom mot Liverpool på Anfield i helgen, da man igjen unngikk tap mot de røde. Fraser Forsters aller første strafferedning i Premier League-sammenheng bidro til andre strake målløse oppgjør mot Klopp og hans menn, og med seier mot Arsenal på St. Mary’s onsdag vil The Saints klatre på tabellen. Frem til Europa League-plass er det for langt, men en god innspurt og plass på øvre halvdel vil gjøre livet enklere for manager Claude Puel. Franskmannen har nemlig fått grupperinger av Saints-fansen mot seg, og den tidligere Lyon-sjefen har bare få kamper på å vise seg verdig forlenget opphold på St. Mary’s.

Hjemmeseier onsdag vil kjøpe Puel tid, og samtidig sette nye grå hår i hodet på Wenger. Midtukeoppgjøret kan få følger for dem begge.


Tips-hjørnet: Southampton - Arsenal
Onsdag 10. mai, kl. 20.40 | St. Mary’s Stadium
TV2 Sport Premium

Kampodds:
3,70    3,65    2,10  |  NordicBet
3,60    3,55    2,06  |  Betsson     
3,45    3,60    2,10  |  Unibet 
3,65    3,60    2,08  |  Betsafe  
3,80    3,70    2,05  |  Coolbet

Tipset: Southampton-seier til 3,80 i odds hos Coolbet
Southampton har ikke det helt store å spille for lenger, men forsvarte seg til ett poeng mot Liverpool søndag. Fraser Forster reddet straffe. Virgil van Dijk (f), Charlie Austin (a), Alex McCarthy (k) og Matt Targett (f) manglet. 2-0-seier og 1-2-tap i omvendte møter, 0-5-tap her i cupen 28. januar. Arsenal med viktig 2-0-seier mot Manchester United søndag og dermed lever CL-håpet. Lucas Pérez (a) og Santi Cazorla (mb) er fortsatt skadet. Vi stoler ikke på gjestene her.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18