Avgjørende vendepunkt

01/12/2017

Mick McCarhy og Ipswich var hardt presset før tirsdagens møte med Derby County, men The Tractor Boys bestod prøven.

Ipswich–Nottingham Forest: Tap ville åpnet åtte poengs luke til play off, mens seier ville føre til fortsatt kontakt. Tirsdagens kamp på Pride Park var avgjørende for gjestende Town, og Mick McCarthys menn bestod prøven med glans da laget for første gang på 19 forsøk holdt nullen samtidig som Callum Connolly ble matchvinner. For tiende gang på rad forlot Ipswich Pride Park uten tap. Atskillige av de ti har blitt betegnet som ran, men denne gang var ikke McCarthy flau over måten poengene ble hentet på.

–Vi skapte sjanser og angrep med mange menn før pause, mens vi etter hvilen satte oss tilbake for å forsvare ledelsen. De hadde mye ball, men dette var noe vi valgte å tillate dem. Jeg synes guttene leverte en stoisk prestasjon, og vi har all grunn til å være stolte, sa Town-bossen til lokalavisa Ipswich Star etter kamp.

Ipswich har ikke tapt på Pride Park siden 2006, men for McCarthy går den ubeseirede rekken enda lenger tilbake. 58-åringen har faktisk ikke tapt borte mot The Rams på 22 år.

–Derby County skulle ansatt meg for lenge siden, jeg taper jo aldri der, fleipet McCarthy etter kamp.


Tips-hjørnet: Ipswich – Nottingham Forest
Lørdag 2. desember, kl. 16.00
Portman Road

Kampodds:
2,55    3,40    2,75  |  NordicBet   
2,55    3,40    2,75  |  Betsson 
2,55    3,30    2,85  |  Unibet 
2,55    3,40    2,75  |  Betsafe 
2,55    3,30    2,75  |  Coolbet 
2,55    3,35    2,75  |  10Bet

Tipset: Uavgjort til 3,40 i odds hos Betsafe/Betsson/Nordicbet
Etter tre ligakamper på rad uten seier slo Ipswich tilbake med 1-0 borte mot Derby tirsdag etter tidlig scoring. Flynn Downes (mb) og Luke Chambers (f) fikk gule kort og soner begge her. David McGoldrick (a), Tommy Smith (f), Tom Adeyemi (mb), Luke Hyam (mb) og Andre Dozzell (mb) er skadet. Enten/eller for Nottingham Forest som røk hjemme mot sterke Cardiff søndag. Tendayi Darikwa (f) trøbler. Det er på tide med sesongens første U for gjestene!


Tabellnaboer
Ipswich ligger i vannskorpa hva topp 6-plassering gjelder, og lørdag venter atter en avgjørende kamp. Denne gang er det Nottingham Forest som venter, og skogvokterne er ute i samme ærende som helgens hjemmelag på Portman Road. Forest er å finne på plassen bak Ipswich, men skogvokterne er alt annet enn stabile.

Etter seier venter nesten uten unntak tap, og vice versa. Sånn sett skal det være godt i vente på Portman Road lørdag. Tirsdag røk man nemlig 0-2 hjemme mot tabelltoer Cardiff. Manager Mark Warburton var alt annet enn fornøyd, og som så altfor ofte fra trenere var det dommeren som i størst grad ble gitt skylden.

–Jeg må være forsiktig med hva jeg sier, men vi ble snytt for et soleklart frispark rett før den første scoringen, mens scoring nummer to var et lykketreff. Reprisen jeg fikk se senere viste dessuten at den skulle vært annullert for hands. Det var mye som gjorde meg frustrert, men vi må bare reise oss igjen, sa Warburton på pressekonferansen etter hjemmetapet.

Ipswich

Nekter å dele
Ustabile Forest står med 9 seirer og 10 tap fra første 19 kamper. Poengsnittet er 1,42 per kamp, og man har dermed kurs mot 65 poeng. Dette har ikke vært nok til å nå play off i noen av de siste 10 Championship-sesongene, med snitt 73, 6 poeng for å nå topp 6 siste 10 sesonger.  Manager Warburton tror imidlertid man nå er inne i en sesong som skiller seg fra tidligere.

–Ligaen er sterkere enn noen gang før, og det vil ikke kreves så mange poeng som tidligere for å nå frem. Verken hva gjelder direkte opprykk eller play off.

Kun 2 av 92 lag i det engelske ligasystemet står uten uavgjortkamper denne sesongen. Bristol Rovers i League one er det ene, mens Forest er det andre. Warburton mener da også at man må lære seg å ikke unødvendig kaste bort poeng.

–Vi har et ungt lag, og vi må gi dem tid til å lære. De vil oppleve god og mindre gode dager, men ved opptelling i mai tror jeg vi vil kunne si oss fornøyd. Dette vil være jevnt hele veien inn, og vi akter å være med, sier Forest-bossen til lokalavisa Nottingham Post.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18