Avgjorde i debuten

05/01/2018

Virgil van Dijk startet Liverpool-karrieren med mål på Anfield.

Virgil van Dijk spilte sin første kamp i Liverpool-trøya mot Everton i FA-cupens tredje runde. Rekord-signeringen ga hjemmelaget en ny dimensjon i et forsvar som har slitt de siste sesongene, og scoret vinnermålet i en hektisk andreomgang på Anfield.

Det så ut til å gå mot uavgjort og omkamp etter at Gylfi Sigurdsson kontrollert bredsidet inn utligningen etter en strålende kontring, men på et hjørnespark i kampens sluttminutter steg verdens dyreste forsvarsspiller til værs og stanget inn vinnermålet til ellevill jubel fra The Kop. Den høyreiste nederlenderen nådde ballen foran en utrusende Jordan Pickford og var nådeløs da han headet inn sitt første mål for Liverpool.

— For en kveld! Det var fortjent, det var fantastisk å være der ute. Denne scoringen er spesiell for både meg og min familie, sa van Dijk etter kampen ifølge BBC.

Van Dijk var nære på å score tidligere i kampen da han rev seg løs i feltet og fikk hodet på ballen på en dødball, men headingen var upresis og Pickford hadde null problemer med å stoppe forsøket. Med en prislapp på 75 millioner pund er det ingen tvil om at det er høye forventninger til van Dijk, men om han fortsetter i dette sporet vil han trolig ikke ha noen problemer med å spille seg inn i Liverpool-supporternes hjerter.

 

 

 


William Gaathaug

 

Bookietest 2017/18