Arsenals nye forsvarsgigant

02/11/2017

Han har fysikken til en NFL-spiller og viker ikke en tomme i dueller. Sead Kolasinac er Arsenal-fansens nye kulthelt.

Arsenal – Crvena Zvezda: Når sesongen 2017/18 skal telles opp, kan Sead Kolasinac fort ende opp med å stå igjen som et av årets varp. Den 24 år gamle bosnieren ankom Emirates fra Schalke 04 vederlagsfritt i sommer, og har brukt imponerende kort tid til å tilpasse seg livet i Premier League. I helgen kunne han også notere seg for sin første scoring for sin nye klubb, da Swansea ble slått 2-1 på Arsenals hjemmebane. Hans enorme fysikk har gjort ham til en kulthelt blant fansen på Emirates, og har i løpet av høsten gjort plassen på venstre vingback til hans egen. Ikke rart manager Arséne Wenger er strålende fornøyd med forsvarskjempen.

Arsenal

- Jeg synes han har overbevist alle om at han er en god signering helt siden han ankom klubben. Han har de naturlige kvalitetene en vingback bør ha, og dessuten har han fysikken som trengs i Premier League. Når du ser kvalitetene hans og prestasjonene hans, så kan du se at det fortsatt er mulig å gjøre noen gode kjøp, sier Wenger til klubbens hjemmesider.

For Kolasinac har Arsenals strabaser i Europa League vært langt mer normalt for ham enn for klubben. Bosnieren deltok i turneringen i to sesonger i løpet av hans fem år med Schalke, mens The Gunners bare har vært vant med Champions League under Arséne Wengers regime i nord-London.

Kan sikre avansement
Engelske lag har tidligere hatt betydelige problemer i hjemlig liga etter en Europa League-torsdag, men foreløpig har Arsenal løst denne utfordringen med glans. I den første ligakampen etter 3-1-seieren over Köln i september, dro man rett til Stamford Bridge og tok et sterkt poeng mot regjerende ligamestere Chelsea. Etter kampdag to i Europa League, en 4-2-seier over BATE, ble Brighton komfortabelt slått 2-0 på Emirates. Og like etter 1-0-seieren over Crvena Zvezda, bedre kjent som Røde Stjerne, tok The Gunners med seg alle tre poengene fra Merseyside, da Everton ble slått 5-2 på Goodison Park.

Det kjente torsdag/søndag-problemet har åpenbart ikke vært noe problem for Wengers menn, og allerede på torsdag kan Arsenal sikre seg avansement til utslagsrundene i Europa League, om man tar alle tre poengene når Røde Stjerne kommer på besøk. Arsenal har hatt en «flying start» på årets Europa League-eventyr og engelskmennene står med full pott etter at tre kamper er gjennomført. Arsenal har allerede blitt utpekt til å være en av turneringens større favoritter til å vinne Europa League, og med trofeet kommer som kjent også en billett til neste års Champions League. Hvis Wenger allerede denne uken kan sikre seg avansement til neste runde, kan han med god samvittighet spare alle sine stjernespillere i gruppespillets to siste kampdager.

Sliter med skade
Torsdag blir han imidlertid kanskje tvunget til å spare Sead Kolasinac. I lørdagens triumf mot Swansea, ble bosnieren tatt av banen, til tross for sitt bidrag med både mål og målgivende. Wenger avslører at kulthelten sliter med en skade.

- Han sliter både med låret og hofta. Han har hatt det tidligere, men var tilbake for oss i helgen. Det er et hofteproblem, en sår muskel. Hvor lenge er han ute? Jeg vet ikke. Vi håper han blir klar til søndag, sier Wenger.

Da går ferden nemlig til Manchester City, som foreløpig har feid all motstand av banen denne sesongen. Derfor er det rimelig å forvente et nokså reservepreget Arsenal i morgen kveld. Men i morgen, er det avansement til utslagsrundene som står på spill.


Tips-hjørnet: Arsenal – Crvena Zvezda
Torsdag 2. november, kl. 21.05  |  Emirates Stadium
Eurosport N/Eurosport Player

Kampodds:
1,34    5,45    8,95  |  NordicBet   
1,34    5,45    8,95  |  Betsson 
1,35    5,00    9,00  |  Unibet
1,34    5,45    8,95  |  Betsafe
1,33    5,65    8,25  |  Coolbet
1,33    5,30    8,50  |  10Bet

Tipset: Arsenal-seier til 1,35 i odds hos Unibet
Arsenal med fem poengs forsprang på toppen av tabellen etter tre strake seirer. Borte mot dagens motstander for to uker siden avgjorde Olivier Giroud fem minutter før slutt. Sead Kolašinac (f), David Ospina (k), Danny Welbeck (a), Shkodran Mustafi (f) og Calum Chambers (f) trøbler. Crvena Zvezda ligger á poeng med BATE Borisov i kampen om 2. plassen. Søndag kom sesongens 13. ligaseier på 15 forsøk. Milan Rodić (f) er suspendert. Arsenal blir store favoritter.


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18