Alt som normalt

27/03/2018

Det engelske landslaget leverer varene, mellom mesterskap.

Det engelske fotballandslaget gjør som de alltid har gjort; vinner stort sett alt av fotballkamper utenfor mesterskap. Kvalifiseringer går gjerne som en lek, mens også oppvarmingskamper før VM- og EM går som smurt. Til mesterskap hauses man så opp av hjemlig presse som en utfordrer til EM- og VM-trone, før man uten unntak sendes hjem i skam. Alt tyder på at det samme er i ferd med å skje nå.

England vant sin VM-kvalifiseringsgruppe med åtte poengs forsprang til nærmeste utfordrer. Ubeseiret med åtte seirer og to uavgjorte, samt målscore på formidable 18-3. Siste 2 år har England bare tapt 4 av 25 kamper. Nederlagene har kommet i vennskapskamper mot Nederland, Tyskland og Frankrike, samt fadesen i EM mot Island. I skrivende stund står England til 19 i odds (Coolbet)for å vinne sommerens VM, men mest trolig vil også bookiene la seg lure til å senke oddsen etter hvert som resultatene fra treningskamper og opphausingen fra Engelsk presse tikker inn.

England

Stjerner i sikte
Englands tre siste landskamper har gitt uavgjort mot tungvektere som Italia og Brasil, før det lørdag ble seier mot Ronald Koemans Nederland i Amsterdam etter matchvinnende scoring av Jesse Lingard. Laget er nå ubeseiret i syv kamper, og i de siste fem har man også holdt nullen.

Før sommerens VM har landslagssjef Gareth Southgate nok av talenter å plukke fra, mens det denne gang er manko på etablerte stjerner. Spesielt på keeperplass er usikkerhet å spore. Jordan Pickford, Joe Hart, Jack Butland og Nick Pope er kvartetten i troppen denne uken, og ingen av dem er opplagte førstevalg. Pickford holdt nullen mot Nederland, mens Butland kan hende er favoritten til tittelen førstevalg i Russland denne sommeren. Det er fremover på banen England har sin styrke. For tiden skadede Harry Kane er nøkkelen, mens lagkamerat Dele Alli og Manchester Uniteds Marcus Rashford er spillerne man håper for alvor skal blomstre i internasjonal sammenheng.

Det gror uansett godt i engelsk fotball, noe som også er bevist i turneringer det siste året. England gikk helt til topps både i U17-VM og U20-VM, og flere har fått øynene opp for hva som kan komme.

Favoritter på sikt
Lothar Matthäus var kaptein for det tyske landslaget som vant VM i 1990, og Bayern München-legenden kan totalt sett vise til spill i fem VM-sluttspill. Den tidligere midtbanestrategen har tro på England, men også at det vil ta tid før de vil kunne kjempe om tittelen.

–Jeg liker det engelske laget nå. Det er flere unge spillere der, spillere som er i ferd med å få sitt internasjonale gjennombrudd. Resultatene i VM for yngre spillere hjelper godt, samtidig som engelske talenter nyter godt under å kunne spille under ledelse av managere som Pep Guadiola og Jürgen Klopp. Sommerens VM kommer for tidlig, men det engelske laget kan fort ende opp blant favorittene om fire år, har den tyske legenden uttalt til engelsk presse.

19 i odds på England som VM-vinner er uansett, statistisk sett, ikke noe å risikere hus og hjem på. Siden tittelen på hjemmebane i 1966 har man som kjent ikke blitt bedre enn nummer 4.

Southgates menn skal tirsdag opp mot Italia, et Italia som i likhet med Nederland blir overraskende hjemmesitter i sommer.


Tips-hjørnet: England - Italia

Tirsdag 27. mars, kl. 21.00
Wembley Stadium
Viasport 1

Kampodds:
2,02    3,25    4,15  |  Unibet 
2,05    3,25    4,00  |  Coolbet   
2,00    3,20    3,95  |  10Bet
1,97    3,15    4,00  |  Mr Green

Tipset: England-seier til 2,10 i odds hos Unibet
England avsluttet 2017 med målløse treningskamper mot Tyskland og Brasil. Fredag sikret Jesse Lingard 1-0-seier borte mot Nederland. Ryan Bertrand (f) og Jack Wilshere (mb) har trukket seg med skader. 1-1 mot dagens motstander i en treningskamp i 2015. Italia er fortsatt uten sjef etter playofftapet for Sverige. U21-trener Luigi Di Biagio ledet laget i 0-2-tapet mot Argentina i Manchester fredag. Giorgio Chiellini (f) har trukket seg grunnet skade. Vi tror mest på England!


Kim Marki

 

Bookietest 2017/18